1.5 милиона лева ще струва възстановяването на щетите от бурята за 10 улици в община Плевен

443715724 7095373653899910 242530649783622559 n 1 jpg

Васил Василев – началник на Отдел „Отбранителна и мобилизационна подготовка и информационна сигурност“ в Община Плевен. Снимка: “Плевен

прес”

1.5 милиона лева ще струва възстановяването на щетите от бурята на 8 май за 10 улици в община Плевен. Това заяви на днешната редовна оперативка на ръководството на общината Васил Василев – началник на Отдел „Отбранителна и мобилизационна подготовка и информационна сигурност“.

„Във връзка с поройните валежи на 8 май и многото пострадали улици в Плевен и селата Опанец и Бохот сме изготвили документи с искане до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за плевенските улици „Железничар“, „Незабравка“, „Мир“, „Крали Марко“, „Анастасия Димитрова“, „Патриарх Евтимий и „Пирот“. Има две улици за възстановяване в село Опанец и една в Бохот. Общата стойност за извършване на ремонтите възлиза на около 1.5 милиона лева“, каза Василев.

Той уточни, че най-необходимите дейности се извършват и сега, но започването на цялостното и трайното възстановяване, зависи от това кога ще бъдат получени исканите средсва.

Споделете:

Прочетете също

IOAN

На Еньовден отбелязваме рождението на Св. Йоан Кръстител Предтеча

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ МНОГО ИМЕНА Българската патриаршия чества рождението на Св. Йоан Кръстител на Еньовден …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *