1 млн. лв. даде Борисов за парк „Кайлъка”

СПАРТАНСКИ И БОРИСОВ
Георг Спартански и Бойко Борисов на АМ “Хемус”. Снимка – интернет.

Медиите разбраха за това от фейсбук страницата на кмета на Плевен Георг Спартански. Новината е добра, дългоочаквана и полезна. Всъщност, така е написал  и плевенският кмет: „Дългоочаквано” с три удивителни. И възпитано благодари на господата Ананиев, Дончев, Аврамова. Съответно министри на финансите, на европейските фондове и регионалното развитие.

Има обаче други удивителни неща, за които не се говори. Като например – защо сега Борисов дава този 1 милион ! Нали преди половин година обеща помощ за Кайлъка ?

На 14.06.2020 год. „Плевен прес” публикува „Какво си казаха Спартански и Борисов при инспекцията на АМ „Хемус” „? Кметът ни отговори тогава, че „Най-напред му честитих рождения ден и му пожелах здраве, така както правя винаги за всеки рожденик. Не съм искал нищо. Споделих с премиера за проблема с Кайлъка и за важността на обходния път от бъдещата магистрала до пътя на Русе”.

За сега се намериха пари за Кайлъка. За следващите избори – може да се намерят пари и за обходния път. Стига Борисов отново да е на власт. Както се казва „Хубава работа, ама предизборна”.

Иначе този 1 млн. е добре дошъл, макар и крайно недостатъчен. Така както не е достатъчно да имаш фондация за Кайлъка, за да станеш депутат. Но това е друга тема.

Другото удивително нещо е, че кметът Георг Спартански съобщава благата вест не на медиите, на на сайта на общината, а на собствената си фейсбук страница. Предстои да разберем защо е предпочел този начин на информиране.

Има и други удивителни неща около парк „Кайлъка”, за които тепърва ще се пише и говори. И в това няма нищо лошо ако се прави само и единствено в интерес на парка, на неговата природа и уникалност. Това ще е голямата полза за плевенчани и бъдещите поколения. Всичко друго – са политически заигравки.

Споделете:

Прочетете също

441457767 7095821473855128 6866520973874913945 n

Ивелин Първанов, водач на листата на “Възраждане” в Плевен: АЕЦ „Белене“ е национално богатство, което може да работи 1 век

От ляво надясно: Ивелин Първанов – водач на листата на “Възраждане” в 15 МИР Плевен …

Един коментар

  1. Емил Боев

    А от хотела нагоре до последната вила на ВВС която е наблизо до разклона на Радишево и село Тученица кой ще поддържа тази огромна част от Кайлъка .Като на тази територия се намират вили и почивни станции на фирми и други предприятия . Да не говорим и за разрушеният ресторант Воденицата , за психо денспансера за големият и малкият язовири . и ДРУГИТЕ ОСТАНАЛИ ОБЕКТИ КОИТО СЕ РУШАТ ТОТАЛНО ОТ БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ. .За алеите от хотела нагоре където жив човек не може да мине вече със тях кои ще се оправя .Как навремето при социализма целият парк се подържаше във изрядно положение а сега по времето на демокрацията не може . Тук нещата са изпуснати от контрол и и затриването на парка е тотално необратимо .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *