Начало | Новини | 1-ви юни 2020 година – Ден на детето. И не само !

1-ви юни 2020 година – Ден на детето. И не само !

Снимка -интернет.

През 1924 година е приета Женевската конвенция за правата на детето. През 1940 година Вапцаров пише “Не бойте се деца” защото:

„Но мен ме притиска

жестока, дълбока тъга. –

За вашто “сега”

е горест стаена във мен”

През 2020 година родители на болни деца молят за помощ защото нямат пари за животоспасяващи операции. Няма и държавата, в която живеят. Същата държава, която през 2019-та година запази размера на датските добавки,  но вдигна с 10 лв. прагът за получаването им. Така родителите на минимална заплата губят част от детските.

През 2020 година се появи Ковид 19 и изследване на PISA /Програмата за международно оценяване на учениците (PISA) е разработена от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) през 1990 г./ Изследването показа, че 47 % от учениците не са достигнали минималното ниво на грамотност по четене. Министърът на образованието допълни, чеУчениците, при които в семействата липсва отношение към образованието, се увеличават”.

Увеличават се и ражданията в България. За област Плевен са 2002 за 2019-та, срещу 1945 през 2018 година. Но никой не казва, че броят на българчетата намалява за сметка на друг един етнос.

Намаляват училишата, намаляват децата, намалява работоспособното населеиие, намаляват работните места. Намалява надеждата за гарантиран нормален живот в България.

Но както казва Вапцаров „Да хленчим – не ще ни помогнат и хленч не ни трябва”.

Затова – Честит размисъл за децата ни и това, което трябва да направим за тях. Да го направим сега – докато не е станало късно. За да можем спокойно да им кажем „Не бойте се де;ца, за утрешния ден” !

Прочетете също

Активисти на ГЕРБ начело с Мирослав Петров – на протеста в защита на партията

Общинското ръководство на ГЕРБ и активисти, начело с областния управител Мирослав Петров, са взели участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *