Начало | Новини | Ще ремонтират сградата на Центъра за работа с деца по програма “Красива България”

Ще ремонтират сградата на Центъра за работа с деца по програма “Красива България”

Център за работа с деца /бивш Пионерски дом/. Снимка – пресцентър.

Община Плевен има намерение да кандидатства с проекта „Фасадна реставрация и подмяна дограма на Център за подпомагане на личностно развитие – ЦРД, за външно финансиране по „Красива България” 2018. Крайният срок за депозиране е 15 януари 2018 г. Готовата проектосметна документация за обекта е на стойност 286 667,00 лв. Собственото участие на Община Плевен в общия бюджет на проекта възлиза на 59,00 %, или 169 134,00 лв.

Според изискванията за кандидатстване по Проект „Красива България”  резултатите от реализацията на одобрени проекти задължително се съхраняват от бенефициентите за срок най-малко пет години след приключване на изпълнението. Това включва и условието да не се променя определеното предназначение на обекта или части от обекта на проектната интервенция, респективно – направените инвестиции в дадената инфраструктура.

На предстоящото заседание на Общинския съвет, ще бъде обсъдено предложение от кмета Георг Спартански за даване на съгласие от местния парламент за кандидатстване и осигуряване на собствен финансов ресурс като задължително условие за доказване на намеренията.

Не можем да си позволим след рехабилитацията на Градската градина сградата на Центъра за работа с деца да контрастира с новата й визия. Зданието, отличаващо се с оригиналната си архитектура, е и недвижими културна ценност и държим на неговото съхраняване, коментира Георг Спартански намеренията на Община Плевен.

 

 

Прочетете също

Спират се посещенията в Регионален исторически музей – Плевен до 21-ви декември

РИМ – Плевен. Снимка – интернет Във връзка със заповедите на здравния министър и кмета …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *