Ще ремонтират сградата на Центъра за работа с деца по програма „Красива България“

Център за работа с деца /бивш Пионерски дом/. Снимка – пресцентър.

Община Плевен има намерение да кандидатства с проекта „Фасадна реставрация и подмяна дограма на Център за подпомагане на личностно развитие – ЦРД, за външно финансиране по „Красива България” 2018. Крайният срок за депозиране е 15 януари 2018 г. Готовата проектосметна документация за обекта е на стойност 286 667,00 лв. Собственото участие на Община Плевен в общия бюджет на проекта възлиза на 59,00 %, или 169 134,00 лв.

Според изискванията за кандидатстване по Проект „Красива България”  резултатите от реализацията на одобрени проекти задължително се съхраняват от бенефициентите за срок най-малко пет години след приключване на изпълнението. Това включва и условието да не се променя определеното предназначение на обекта или части от обекта на проектната интервенция, респективно – направените инвестиции в дадената инфраструктура.

На предстоящото заседание на Общинския съвет, ще бъде обсъдено предложение от кмета Георг Спартански за даване на съгласие от местния парламент за кандидатстване и осигуряване на собствен финансов ресурс като задължително условие за доказване на намеренията.

Не можем да си позволим след рехабилитацията на Градската градина сградата на Центъра за работа с деца да контрастира с новата й визия. Зданието, отличаващо се с оригиналната си архитектура, е и недвижими културна ценност и държим на неговото съхраняване, коментира Георг Спартански намеренията на Община Плевен.

 

 

Споделете:

Прочетете също

Инициативен комитет внесе заявление в деловодството на НС за референдум за 3 март

Членове на инициативния комитет, който настоява Трети март да остане националнияпразник на България, внесоха днес, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *