Ще има ли Плевен такъв кмет?

плевен

 Кметът е мениджър и обединител на жителите на града и региона. Той не е политическа личност, макар че през последните години партиите я опорочиха като я натовариха с този смисъл.

 Кметът е личността, която познава проблемите на хората като посредничи или помага те да бъдат решени. Поради тази причина той трябва да притежава няколко качества, които да му помагат при реализиране на отговорността:
Компетентност.

А това значи на първо място добро образование. Социален и житейски опит. Добро познаване на инфраструктурата и икономиката на региона. Амбиция да подобри качеството на живот. Умение да степенува и решава проблемите на гражданите;
Характер. Нужен е човек, способен да работи в кризисни ситуации. Който умее да взема бързи и добри за голяма група от хора решения. Да не е изкушен от груповщината. Личност, която умее да прави жертви и да изисква това и от другите;
Комуникативност. Време е кметът да напусне кабинета си и да вижда и чува по-често гласа на съгражданите си – така ще се сдобива с информация за истинските проблеми на общината. Разслоеността на обществото изисква да умее да говори истината и да мотивира хората да поемат отговорност.
Любопитство. На
Плевен му трябва лидер, който ще потърси сътрудничество от широк кръг хора, включително и сред тези, на чието неодобрение може да разчита. Така той ще си изгради глобална гледна точка за нещата и ще е в състояние да сложи началото на изграждане на стратегия за развитие за години напред.
Когато избирате своя кмет  опитайте се да научите за всеки от кандидатите тези неща. Не се съгласявайге на по-малко от тези изисквания.

Не избирайте с партийната книжка или звъна на монетите. Плевен заслужава кмет от величината на Иван Миндиликов и Стефан Нинов.. Те са строили и оставили следи от труда си. Заслужават кандидатите за власт да се равняват по тях. Стига с шумните хвалби без достатъчно основание ! Самодоволството е провалило не малко хора и добри намерения. И цивилизации е затрило.

Дано Плевен не се затрие нейде из партийните сметки и апатията на гражданите. Въпросът е – може ли това да се избегне, за да има Плевен такъв кмет.

Автор: Маргарита Симеонова

Споделете:

Прочетете също

448248070 874055034766558 8380731524403706097 n

Започва 18-ият фестивал „Орел на Дунава“ край плевенските села Гиген и Рибен

Снимка – Архив 18-тият фестивал на античното наследство „Орел на Дунава: Улпия Ескус MMXXIV“ започва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *