Ще засаждат розов домат в с.Лeпица на 27 май / обновена /

снимка – Интернет

На 27 май в с.Лeпица, община Червен бряг предстои откриването на първата фаза на кампанията  „Отгледано с грижа в България“ и кулминация на инициативата „Фестивал на Розовия домат“.   Подготовката за фестивала  започва със засаждането на розови домати на  27-ми май от 11:00 часа в село Лепица. Инициативата е на Метро България и е в подкрепа на местен земеделец. Той е един от 20-те, с които Метро България работи по стартиралата през 2017г. кампания „Отгледано с грижа в България“.

Специални гости, поканени да присъстват, са Христо Бозуков – Министър на земеделието, храните и горите, Марио Тодоров – Областен управител на област Плевен, Георг Спартански – кмет на община Плевен, Цветан Димитров – кмет на община Червен бряг, Йордан Йорданов –  кмет на село Лепица, Елена Иванова – директор дирекция „Развитие на селските райони“, Васил Грудев – изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“ и Мартин Драганов, изпълнителен директор на Асоциация на земеделските производители.

 До редакционното приключване на броя няма потвърждение от  PR – отделите в Министерство на земеделието, храните и горите, Областна администрация и община Плевен за присъствие на официалните лица от тези институции на събитието.

Споделете:

Прочетете също

Директорка на българско училище в Канада посети ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен

Снимка – ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен. На 31 януари 2023 г. в ИНУ „Христо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *