Ще гласувате ли на 4-ти април за нов Парламент?

Това питаме в поредната анкета на „Плевен прес”

избори 2
Ще гласувате ли на 4-ти април? Снимка – интернет.

Предизборната кампания отдавна е започнала, макар и неофициално. Някои политици тръгнаха на шеметни обиколки из страната. Други скрити зад търговски реклами, си пуснаха рекламни клипове в телевизиите. Законът не може да ги хване, защото не се споменава партия, бюлетина и „купуването и продаването на гласове е престъпление”. Защото не е престъпление да рекламираш аптеки например.

В същото време незнайно защо, броят на заразените с корона вирус расте с всеки ден приближаващ ни до 4-ти април. Щамовете и те се множат.

Във фейсбук все по-често се пуска казаното от американската анархистка Ема Голдман, че “изборите ако променяха нещо щяха да бъдат забранени”.

Истината е, че ако политиците запътили се към българския парламент, се страхуват от нещо, това е когато населението се превръща в общество, а публиката – в граждани.

Дали това е така, донякъде показват подобни анкети. Предлагаме ви ги, защото не споделяме казаното от Ема Голдман. И защото виждаме, че нашите читатели не са публика, а граждани. За което им благодарим!

Ще гласувате ли на 4-ти април за нов Парламент?

Споделете:

Прочетете също

1 19

Община Плевен поднови меморандума за сътрудничество с Българската академия на науките

С полагане на подписи от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и от председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *