Щабът на прокуратурата, полицията и ДАНС ще следи за търговия с гласове

Снимка – архив Плевен прес.

Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред медиите, по повод стартиране на предизборната кампания. Той посочи, че МВР сериозно се готви за, тъй като се провеждат в пандемична обстановка и полицаите имат задължението да опазват не само реда, но и спазването на противоепидемичните мерки. За целта са ангажирани 20 хил. полицаи, които ще охраняват парламентарния вот. Освен това ще има работни групи от служители на МВР, които ще работят на терен. Тяхната задача е да реагират при подаване на сигнали за нарушаване на изборните права на гражданите.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР. Снимка – интернет страница МВР.

Главният секретар каза още: „Ние няма да оставим сигнал, на който да не се реагира. Всеки един, който има такъв сигнал и разполага с информация за купуване на гласове – може да го подаде на тел. 112 или в най-близкото районно управление и областна дирекция на МВР. Не трябва да забравяме, че в една такава обстановка много от сигналите имат съвсем друга цел – злепоставяне на някой конкретен опонент. За да сме обективни и безпристрастни, трябва да извършим пълна проверка, за да преценим дали това е реално подаден сигнал“.

Щабът на прокуратурата, полицията и ДАНС ще следи за търговията с гласове. Иванов уточни, че това е едно много трудно доказуемо престъпление.

Главният секретар допълни, че от доста време политическата обстановка в България е доста обострена и изнервена. А МВР винаги е било отдушник за всички успехи или неуспехи.

От понеделник започва работа и горещата телефонна линия, на която ще се приемат сигнали за купуване на гласове, информира още Ивайло Иванов.

Прочетете също

Партия „Има такъв народ“ откри своята кампания с представяне на кандидат-депутатската си листа и кризисни мерки за енергетиката, бизнеса и домакинствата

От ляво на дясно – Андрей Михайлов, Ивайло Вълчев, Ива Митева, Радостин Василев, проф. Чорбанов, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *