Шахти убийци дебнат колите на ул. „Шейново“ в Плевен

Снимка Плевен прес.

На 22-ри октомври публикувахме материал за аварийно отпушване на канализация от страна на ВиК Плевен. Писахме за причината довела до запушване на канализационните тръби – изхвърляне в тоалетните чинии на всевъзможни неща. Безотговорни хора запушват канализацията, последиците търпят всички .

Писахме, че заради запушената канализация машини на ВиК разбиват положения преди 2 месеца асфалт. След като ВиК си свърши работата, останаха зейнали дупки около капаците на шахтите. Близо 12 см е дълбочината между асфалта и капака на шахтата. Идеални условия за разбиване на джанти и пукане на гуми. Особено нощем или когато шофьорът не успее да види навреме шахтата.

Свързахме се с управителя на ВиК Плевен Климент Тодоров, за да попитаме кой трябва да отстрани проблема ? Той обясни, че при полагането на асфалта когато е правен ремонт на улицата, е асфалтирана и шахтата. Вместо да бъде вдигнат капака, после да се асфалтира, за да се изравни нивото на капака и асфалтовата настилка. По тази причина ВиК са разбили асфалта, за да отворят шахтата и отстранят запушването на канала. С това задълженията на дружеството приключват. Останалото е задължение на общината, поясни Тодоров.

Свързахме се и с общината. От главния инженер разбрахме, че още в понеделник, 21 ноември, ще бъде уведомена фирмата извършила ремонта, в случая „Инжстрой“, за да отстрани проблема със шахтите на улица „Шейново“.

Снимка – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

Кметът на община Гулянци връчи награда на Бранимир Петков

Снимка – община Гулянци. На 8 февруари кметът на община Гулянци Лъчезар Яков е посрещнал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *