Шанс пред Плевен за по-добър патронаж чрез европейска програма


download 9

 Предложение относно кандидатстване на Община Плевен за външно финансиране с проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания за Община Плевен” пред Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. беше одобрена днес с гласовете на 33 от общинските съветници.

     Съгласно условията за кандидатстване по процедурата за Община Плевен зададеният индикативен брой на потребителите е 334 лица от целевата група, а максималната стойност за предоставяните интегрирани здравно-социални услуги (компенсацията) за едно лице е до 2 016 лева. Общата цел е подобряване на качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда и изграждане на подходящ (материален и кадрови) капацитет за предоставянето им. Специфичната цел на операцията е да се изгради модел за патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания, вкл. с хронични заболявания и трайни увреждания с цел осигуряване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в техните домове.

     С проекта Община Плевен ще има възможност да осигури патронажна грижа чрез предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещите се лица с увреждания и възрастни хора и изгради алтернативна подкрепа в общността чрез предоставянето на качествени и достъпни услуги за дългосрочна грижа.

     Кандидатстването е чрез уеб базираната Информационна система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020 по обявената от Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., крайният срок за подаване на проектното предложение е 15 март.

     „Надявам се, че това ще допринесе за предоставянето на по-качествени грижи и ще бъдат обхванати повече хора, които имат нужда от такава грижа”, каза г-н Спартански.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *