Начало | Новини | Читалище “Съгласие” ще напусне Съюза на народните читалища

Читалище “Съгласие” ще напусне Съюза на народните читалища

Най-старото плевенско читалище – “Съгласие 1869” ще напусне Съюза на народните читалища. Това заявиха в изпратено до медиите съобщение от читалището. По този повод днес от 12.00 ч. ръководството ще даде специална пресконференция в прес клуба на БТА.

Припомняме, че неотдавна по инициатива на “Съгласие” беше свикано събрание на читалищните работници от общината, на което присъства и началникът на отдел “Култура” – Стефка Григорова. Председателят на читалището Ивайло Атанасов постави въпроса за обща стратегия на читалищата при разпределението на държавната субсидия и преразглеждане на ролята на РЕКИЦ и неговия председател Чавдар Луканов, който е председател на читалище “Ракитин”. Събралите се читалищни дейци не стигнаха до общо становище и не взеха решения за конкретни действия.

На провелото се миналата седмица събрание в Заседателната зала на община Плевен бяха разпределени 871 хил. лв. държавна субсидия между 36-те читалища в общината. Тогава от читалище “Съгласие” поставиха въпроса да им бъдат отпуснати 4 /четири/ бройки чрез вземане на 2 /две/ от читалище “Развитие”, на което се спира субсидията и 2 /две/ съответно от читалищата “Култура 2014” и “Цветан Спасов”. Присъствалите читалищни работници гласуваха “против” това искане на “Съгласие” и то не беше удовлетворено. Размениха се и остри реплики между Чавдар Луканов и адвокат Иванов, който представляваше “Съгласие” като член на неговия УС.

Прочетете също

ДЕН: Цинизмът и популизмът на управляващите по отношение на Бюджет 2021 нямат край

Снимка – пресцентър на ДЕН С изумление и нарастваща тревога наблюдаваме продължаващите опити на управляващата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *