Читалище „Съгласие” – Плевен, с писмо до РЗИ за отмяна на забраната за културни прояви

IVAILO ATANASOV
Ивайло Атанасов, председател на УС на читалище „Съгласие“, Плевен. Снимка – Плевен прес.

Читалище „Съгласие 1869”, гр. Плевен е изпратило писмо до директора на РЗИ д-р И. Минчев с молба да бъде преразгледана издадената от него регионална заповед за затваряне на театри, концертни и изложбени зали.

В писмото между другото се казва: „От тази заповед не става ясно от какво ни пазят новите противоепидемични мерки:

  • Защо посещението на театър/кино/концерт е по-опасно от това на ресторант. Зрители с маска на лицата през 2 стола разстояние по-заразни ли са от клиенти по шестима на маса, вдигащи наздравици ?
  • Посещението на музеи и галерии също е забранено. Там експонатите не се докосват и не се забелязват тълпи от посетители. С какво са опасни тези места ?
  • Децата могат да посещават детските градини по желание на родителите, но извънкласни занимания, категорично – не. Т.е. родителите, рискуват здравето на децата си, водейки ги на танци или рисуваане например ?!
  • Пълнолетните ученици, каквито те вече са в XI и XII клас ще се обучават дистанционно, но на бар ще могат да ходят присъствено, макар и „едва” до 22 часа”

Изложени са и други аргументи, като накрая писмото завършва с очакване, че ще бъдат взети от страна на РЗИ правилни решения. Писмото е подписано от председателя на УС на читалището Ивайло Атанасов

Споделете:

Прочетете също

dm2709 113

Долна Митрополия отпразнува 46-ата годишнина от обявяването ѝ за град

. Снимка: Община Долна Митрополия Обновеният площад в Долна Митрополия прие огромно множество хора за …

Един коментар

  1. Чавдар Велинов

    Както обичайно-умен, отговорен и БЕЗКОМПРОМИСЕН!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *