Читалище ЛИК представи проект за превенция на хазартната зависимост сред младежи

От ляво на дясно: Веселка Лилова, Атанас Кършев и Катя Божикова

От юли до октомври тази година повече от 200 момичета и момчета на възраст от 15 до 19 години ще участват в дискусии, обучения, креативно развиващи работилници, младежки мотивационни и информационни кампании в селища от плевенска област. Тези дейности и събития са част от проекта на читалище ЛИК „Заложи на сигурно! – укрепване на личностния капацитет у младите хора, като превенция на хазартна зависимост и ресурс за пълноценен начин на живот

Проектът беше представен на пресконференция в БТА от Катя Божикова – секретар на читалище ЛИК и ръководител на проекта, Веселка Лилова – директор на Общоградското средношколско общежитие и Атанас Кършев – главен експерт на Министерство на младежта и спорта за област Плевен и област Ловеч.

За трудните и сложни теми, за успехите, провалите и предизвикателството да си тийнейджър ще дискутираме, ще работим заедно и ще развиваме творческите си умения – така коментираха своето участие доброволците в проекта Аглика, Пламена и Цветомира. „Заложи на сигурно!“ има за цел да спомогне за намаляване на уязвимостта на младите хора, включително и такива в множествен социален риск към хазартна зависимост и повишаване на обществената чувствителност, чрез активна работа на терен в по-малките населени места на област Плевен. Той е насочен към изграждане на личностния потенциал и отговорни поведенчески модели у млади хора в ученическа възраст от 15 до 19 години, живеещи извън ежедневен семеен контрол в общинското средношколско общежитие.

Партньор на читалището в реализирането на проектните дейности е Превантивно-информационен център по зависимости Плевен. Проектът се финансира по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10А от Закона за хазарта за 2020г. и е на стойност 19 127 лева.

Снимки – Плевен прес

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.