Последни новини
Начало | Култура | Читалището в Левски стартира проект за изграждане на Амфитеатър

Читалището в Левски стартира проект за изграждане на Амфитеатър

]

Днес тържествено стартира изпълнението на проект на НЧ „Георги Парцалев-1901”за изграждане на Амфитеатър в южната страна на читалището.

Параметрите на проекта представи Председателят на читалищното настоятелство Силвия Йорданова.Проектът на читалището е по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансиран от европейския земеделски фонд за развитие на селските райони .Той на стойност 384 178 лв.,а  и срокът за изпълнение строителните дейности  120 дни .

На  радостното събитие днес бяха кметът на община Левски Любка Александрова, инж.Милчо Илиев – представител на „МК  НАДЗОР”гр..Плевен, представители на фирмата изпълнител „Стоянов -06”гр .Варна,  читалищни дейци и граждани …

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави с радост всички ,които ще участват в изпълнението на проекта .Пожела успех на радостното събитие ,но и отговорно изпълнение на проекта, за да се поздравим с хубав резултат и в срок.

Любка Александрова:  „Щастлива съм ,че днес стартираме изпълнението на една от големите духовни мечти на левчалии.При наличието на толкова много талантливи колективи ,на професионално ниво от НЧ „Георги Парцалев-1901”хубаво е да имаме освен сцената на читалището да имаме и открита сцена , да имаме  и летен театър.Радвам се ,че сега на нас се пада честта за  изпълнението на хубавата задача града и общината да имат такъв сериозен културен институт – летен театър.

Надявам се ,че в края на лятото тук ще има едно красиво съоражение ,което ще стане средище на таланта на левчалии и възможност за да видим големите имена на България във всички изкуства..”

Прочетете също

Партизан за бой се стяга – червенобреждани излизат в търсене на невъзможното срещу Левски

Източник на снимката – SPL / Sports Lens „Партизан“ (Червен бряг) излиза днес, 21-ви октомври, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *