Чиновниците в БАБХ – Плевен и КЗП – Плевен, не могат да дадат информация за обявените преди Великден проверки

Областна агенция по безопасност на храните – Плевен. Снимка – интернет.

Какво агнешко месо е доставено в магазинната мрежа в област Плевен ? Замразено или прясно ? Българско или вносно ? Опасно или безопасно ? Преминало ли е през санитарен контрол ? Има ли нерегламентирани продажби на месо ? Какъв контрол е упражнен при такива продажби ?

На пазарни или спекулативни цени се продава агнешкото месо ?

„Плевен прес” потърси отговор на тези въпроси от чиновниците в БАБХ – Плевен и КЗП – Плевен. Още повече, че централните ръководства на двете институции обявиха седмица преди Великден, че ще се извършват съвместни проверки в цялата страна във връзка с празниците.

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов обяви преди седмица, че ще следят за условията на сделките при промоциите и намаленията. А БАБХ – за предоставянето на пълна и вярна информация за продуктите.

Потърсихме плевенската Дирекция по безопасност на храните на обявения в сайта им стационарен телефон. От там ни препратиха на телефона на дирекция „Контрол по храните”. После на мобилния телефон на временно изпълняващата длъжността „Началник на Дирекция „Контрол по храните” – д-р Палукова.

Двата телефона на въпросната дирекция, и стационарен, и мобилен, не отговарях през целия ден. С д-р Палукова връзка няма.

Целият ден продължи търсенето и на плевенската Комисия за защита на потребителите. Намерихме госпожа Силвия Глоговска. Тя обаче каза, че информация не може да ни даде. Нито дали са правени проверки, нито какво са констатирали тези проверки /ако е имало такива/. Защото управлението им е в Русе, а от Русе не са ги упълномощавали да дават информация ?!

Свързахме се и с Русе. От там пък ни отговориха, че че на такива въпроси е упълномощен да отговаря единствено директорът Цветан Христов. Беше ни предоставен стационарен телефон, на който да потърсим въпросният г-н Христов. Цял ден телефонът не отговаряше ?!

В седмицата след Великден чиновниците в двете институции не могат да кажат правени ли са проверки или не ? Ако са правени проверки, какви са констатациите ?

Прочетете също

Конкурс „Моето приключение край Дунав” организира община Гулянци

гр. Гулянци, център. Снимка – интернет. Община Гулянци, ЦОП гр. Гулянци и МКБППМН организират конкурс …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *