Начало | Култура | Честит 51-ви рожден ден на Мариус Куркински !

Честит 51-ви рожден ден на Мариус Куркински !

Мариус Куркински. Снимка – интернет.

Ивайло Василев Стоянов, известен като Ма̀риус Ку̀ркински, е роден на 15-ти октомври 1969 година в Нови пазар. От 12-годишен до днес, е на театралната сцена. Той е театрален и киноактьор,, режисьор и музикален изпълнител. Известен с монологичните си театрални постановки, с песните и музикалните клипове „Ти-ри-ри-рам“, „Шу-шу“, „Стига бе!“ .

През 2017 год. плевенчани го гледаха на живо в „Черното пиле” по Николай Хайтов, на сцената на читалище „Съгласие”. И дълго време не го пускаха да си тръгне от там.

Моноспектакъл “Черното пиле” по Николай Хайтов. Снимка – интернет.

Всеки, който желае, би могъл да намери информация в интернет за изиграните роли, многобройните моноспектакли, направените от него филми.

Само ще кажем, че за всичко, което е сътворил  за българското изкуство, Мариус Куркински, спокойно може да бъде сметнат за национално богатство.

Ето част от споделени от него откровения през годините:

Много е трудно, човек да е безразличен към ритници от хора, на които е дал обувки.

Въпреки, че е весела, глупостта също води до болка и страдание.

Времето лекува мъката, лекува любовта, връзките – това съм го видял с очите си, но греховете – не.

В днешния свят има толкова много страдание, което не може да не съпреживяваш, и на което не може да не съчувстваш, но не може и без изкуство. Казват: „Ама какво се превъзнасяте, хората нямат къщи и няма какво да ядат”.  Наистина е така, но и душата иска храна, а тя обитава тялото. Нека не звучи като оправдание, а като твърдо отстояване на това нейно право.

Моля се да имам още време да се да се понауча на още живот и на още изкуство.

Прочетете също

Онлайн ще се проведе научната сесия за студенти и преподаватели на Медицинския колеж

Осемнадесетата национална научна сесия за студенти и преподаватели, организирана от Медицински колеж към МУ-Плевен, се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *