Честит празник на българските здравни работници!

В 12.00 ч. с включени сирени на линейки и едноминутно мълчание – почит към починалите от Ковид здравни работници

На 7 април се отбелязва Световният ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация (СЗО) през 1948 г.

Световният ден на здравето се чества у нас от 6 февруари 1964 година и като Ден на здравния работник.

Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички – от световните лидери до хората от всички страни да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

Голямото здравно предизвикателство днес е битката с COVID – 19. Точно в  12 часа днес медиците от ВМА, както и други болници в страната ще запазят едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки. Така те ще почетат паметта на колегите си, загубили битката с COVID-19. Инициативата е на Българския лекарски съюз. Тя ще се проведе пред Паметника на медицинските чинове, разположен в градинката пред Военно-медицинска академия.

По данни на БЛС, през изминалата година над 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки загубиха живота си, борейки се до последно с коварното заболяване и достойно изпълнявайки своя професионален и морален дълг.

Вечна признателност към паметта на медицинските работници загубили битката с Ковид 19!

Признателност и уважение към всички лекари, сестри и санитари, които и днес са на поста си! Честит празник!

Прочетете също

На 18 април църквата почита Виктор Никомедийски

На 18 април църквата почита Виктор Никомедийски

Свети Виктор Никомедийски. Снимка – Интернет Виктор бил войник по време на управлението на Марк …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *