Червен бряг търпи последиците от срива в информационната система на „Български пощи“

Снимка – „Плевен прес“

Все още няма решение за отстраняване на последиците от хакерската атака от 16.04.2022 г., която удари информационна система на „Български пощи“. Това установи проверка на „Плевен прес“ на 26-ти април в гр. Червен бряг. Пред вратите на местния клон на дружеството се извиха опашки от чакащи. Сред тях имаше пенсионери, за да си получат великденските добавки. Обслужването се извършваше на гише по хартиен списък. Тази година срокът, в който ще се изплащат празничните средства, е до 3-ти май.

Служителите обясниха, че нямат никаква представа, кога ще бъде възстановена системата, чрез която се извършват услугите. Изпращането и получаването на парични преводи към физически и юридически лица, все още не е възможно.

Снимка – „Плевен прес“

Проблемът засегна и лица, които възнамеряваха да погасят задълженията си към хазната от местния пощенски клон. Те бяха пренасочени към други обслужващи институции в града.   

От създалата се безизходица, единствено не бяха засегнати възрастните хора, които употребяват дебитни карти.

Една от причините да се ползват „Български пощи“ е, в пъти по-ниската такса на паричните преводи, спрямо тази на банките.   

Споделете:

Прочетете също

Коалиция от 35 спортни министри призовава МФ /Международните федерации/ да отстранят членове от Русия и Беларус

БЪЛГАРСКИЯТ МИНИСТЪР В ОСТАВКА – РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, НЕ Е ПОДПИСАЛ ПРИЗИВА НА ЕС СРЕЩУ РУСКИЯ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.