Начало | Здравеопазване | Червенобрежката болница на протест в защита на уволнения си управител

Червенобрежката болница на протест в защита на уволнения си управител

Медици от Червен бряг излязоха на протест в защита на уволнения си директор Камен Влахов. Припомняме, че след решение на Общинският съвет в града, Влахов бе освободен от поста управител на МБАЛ-Червен бряг. Общинските съветниците в града взеха това решение, въпреки подписалите се в защита на Влахов близо 180 души – персонал на болницата и общопрактикуващи лекари.

По време на протеста си, недоволните медици са разказали как в последните четири години болницата е имала трима различни управетили. По думите им, е необяснима смяната на сегашния директор, тъй като точно сега болнзцата се е стабилизирала и е започнала да работи добре. Лекарите са недоволни от факта, че никой не е потърсил тяхното мнение като работещ персонал oтносно смяната на директора. Те са определили това решение като политическо и искат то ба бъде прераздгледано.

Плевен прес” се свърза с областния управител Мирослав Петров, от когото разбрахме, че утре, вторник, ще даде информация относно намеренията си за взетото решение на общинарите в Червен бряг.

Решението за освобождаване от длъжност на Камен Влахов в момента се намира в Областна администрация и неговата законосъобразност бива разглеждана от юристите на институцията.

Прочетете също

Третираха против комари в селата и градовете на община Долна Митрополия

На трети август е приключила втората наземна обработка против популацията от комари на територията на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *