Част от плевенските кафенета отвориха врати

КАФЕ 22
Снимка – Плевен прес.

Още на 5-ти май част от плевенските кафенета и ресторанти с градини започнаха подготовка за отваряне при новите санитарни изисквания. Разговаряхме с управители и персонал за очакванията им при новите условия за отстояние на масите от 1.5 м и спазване на всички санитарни мерки регламентирани със заповедта на министъра на здравеопазването.

Всички бяха единодушни, че не очакват бизнесът им да се върне в първоначалния му вид. Ограничителните мерки допускат много по-малко посетители, от там и по-малко приходи. Заведенията ще работят с намален персонал и при спазване на всички изисквания за дезинфекция и маски за персонала. Въпреки това са скептични относно нормалният ритъм на работа, но предпочитат да отворят, споделиха пред нас от персонала на заведенията в централната градска част.

class="wp-block-image size-large">КАФЕ 55
Ремонт на ул. “В. Левски”. Снимка – Плевен прес.

Затворени ще останат кафенетата по улица “Васил Левски” /виенските кафенета/, заради ремонта на улицата и площад “Свободата”. Затворено ще бъде за сега и кафето на “Ростов”, информираха от там.

КАФЕ 33 1
Кафене “Ростов”.Снимка – Плевен прес.

Кафенетата в Дома на книгата са отворени и днес масите бяха запълнени с граждани.

Градината на парк – хотел “Кайлъка” се подготвя да отвори, но това ще стане на по-късен етап, съобщи управителят Станимир Донев. Комплексът работи с корпоративни клиенти и за сега ще се въздържи от отваряне на лятната градина..

КАФЕ 4
Снимка – Плевен прес.

От РЗИ – Плевен съобщиха за “Плевен прес”, че проверки в заведенията ще се правят. Препоръчително е персоналът да дезинфекцира столовете и масите след ставане на всеки клиент, съобщи д-р Гарев. Освен това персоналът трябва да спазва и всички останали препоръки на здравния министър за работа на заведенията на открито.

От общинска администрация ни информираха, че “наредбите са за това да се спазват”и общинският инспекторат ще извършва също проверки. Такива ще се правят и от Агенцията по храните в Плевен.

Днес, 7-ми май, плевенчани макар и плахо, пиха своето кафе на открито и в любимите заведения. Екипът ни отбеляза, че навсякъде се изпълнени санитарните противоепидемични мерки.

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *