Последни новини
Начало | Новини | Част от живота ни съхранена в “Музей на онова време”

Част от живота ни съхранена в “Музей на онова време”

Този любопитен музей беше открит днес със жълта лимонада, вити баници и сърдечната усмивка на неговия създател – Антон Георгиев, бизнесмен и общински съветник. В неголяма площ всеки гост можеше да види предмети и вещи, присъствали в по-голямата част от Телевизори, радиоприемници, телефони със шайби, живота му, ако той е бил в интервала 1944 – 1989 година.

Телевизори “Опера” и “Велико Търново”, радиоприемници, телефони със шайби, прахосмукачка “Перла”, радиокасетофони, грамофонни плочи, компютър “Правец”, ютия с въглени и какво ли още не. Разбира се портретите на вождовете Ленин, Брежнев и Живков, както и вездесъщото “Работническо дело” в компанията на вестник “Трезвеност” и други печатни издания от онова време.

На двора е подредена автомобилната гордост на соца – “Лада” и “Жигули”. При това в изправност и готови за път. Мотоциклет с кош прибавя допълнителна емоция в преживяването.

Антон Георгиев е събирал с години тези неща. Правил го е за да съхрани част от бита на българина от онова време. За да запази спомена за миналото и да покаже на младите, че “не сме живяли като аборигени в онези години”. Той ще продължи да събира артефакти от “онова време”, но надеждата му е да се намери институция, която да ги подреди и съхрани за поколенията. Ще подари всичко събирано през годините, за да има Плевен още една историческа и културна забележителност.

Ангон Георгиев – създателят на “Музей на онова време”

Работното време на музея е всеки делничен ден от 8.30 до 17.30 часа като входа е безплатен. Самият музей ще намерите лесно, тъй като се намира в Индустриална зона, до Метро – Плевен.


Прочетете също

Различията между Северна и Южна България бяха темата на онлайн форум в Свищовската стопанска академия

Кръгла маса на тема „Статистически измерения на регионалните различия и неравенства между Северна и Южна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *