Частични местни избори на 3-ти октомври в плевенското село Буковлък

Ярослав Димитров, председател на ОИК – Плевен. Снимка – архив Плевен прес.

С указ на президента Румен Радев на 3-ти октомври ще се проведат частичние местни избори в селата Буковлък – община Плевен и в с. Асеновци – община Левски.

Кандидатите за кмет на село Буковлък са трима, съобщи за „Плевен прес” Ярослав Димитров, председател на Общинската избирателна комисия. Това са Георги Божинов /ДПС/, Тони Тодоров /Социалдемократи/, Марио Фирков /Инициативен комитет/.

Ярослав Димитров информира, че до този момент няма постъпили жалби и сигнали в ОИК във връзка с изборния процес. Имащите право на глас по избирателните списъци до този момент са 2 896. Избирателните секции в селото са 3. Бюлетините се очакват да пристигнат в Плевен на 1-ви октомври, информира Димитров. Тогава ще пристигнат и машините за гласуване. Очакват се да бъдат 6 – по две в секция. Осигурен е и техник за монтирането им и работата им в изборния ден.

На членовете на трите секционни избирателни комисии в село Буковлък, ще бъде направено обучение на 30-ти септември. До момента няма постъпили заявки в ОИК – Плевен от социологически агенции или наблюдатели, за присъствие в село Буковлък на из0борния ден, информира още Я. Димитров.

Прочетете също

Мартин Заимов /ДБО/: В момент на несигурност, свободата на личен избор трябва да бъде уважена

Мартин Заимов, включен в листа на „Демократична България – Обединение“ Плевен. Снимка – интернет Финансистът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *