Чавдар Попов, кандидат-кмет за Плевен: Аз вече се чувствам победител

От ляво на дясно: Чавдар Попов – кандидат за кмет на Плевен издигнат от Инициативен комитет /ИК/, Йордан Камджалов – диригент и почетен председател на ИК, членове на ИК. Снимка – Плевен прес.

Днес, 11-ти септември, в 13:00 ч. в парк-хотел „Кайлъка”, Инициативен комитет представи кандидатурата за кмет на Плевен, на съдия Чавдар Попов. Събитието бе открито от Румен Дечев – председател на Инициативния комитет, съставен от 37 души. В него има почетни членове, които са известни имена от обществения, спортен, културен и просветен  живот на Плевен. Почетен председател на ИК е диригентът Йордан Камджалов.

С емоционално слово Чавдар Попов благодари на всеки един от членовете за подкрепата, която получава от хора като тях. Това е причината той вече да се чувства победител: „Аз вече се чувствам победител. Независимо как ще завършат изборите. Независимо от резултата. Независимо от това, колко човека ще ме подкрепят, колко гласа ще ми откраднат политическите негодници, които с това се занимават.

Аз се чувствам така, защото имам честта, удоволствието и щастието да имам вашата подкрепа. За мен това е нещо изключително и аз наистина съм спокоен, щастлив и уверен, защото това днес никой не може да ми го вземе”.

Попов направи историческа препратка към датата 11-ти септември 1877 година, когато е направен третия щурм за Плевен и днешната дата. Подчерта, че в името на паметта към загиналите праотци е длъжен да предприеме своята битка с „корумпирания октопод” управляващ страната, в т.ч. и Плевен. Припомни и историческото събрание в Оборище, надявайки се днешният ден да стане плевенското Оборище. За да започне една своеобразна революция: „Революция в начина, по който се правят избори – без да се купуват гласове, без да се притискат хора, които работят в разни фирми да гласуват под натиск, без да се извършват каквито и да било престъпления – не само изборни.

След това да се направи революция в начина, по който се управлява Общината. Да се направи революция в България, в това да се управлява 170-милионен бюджет, какъвто е от тази година в община Плевен, без да се краде. Което аз мисля, че с поведението си до момента, с моята кариера, с моята експертиза, мога не само да го обещая на хората, но и да го изпълня”.

Чавдар Попов заяви, че „Най-голямата ми борба ще бъде за това – младите жители на Плевен да се чувстват добре, да не искат да напускат общината”.

Той отправи и въпрос към плевенчани: „Аз имам един въпрос към жителите на Плевен, който бих искал да им задам. Как може да се овластява човек, който нито е роден в Плевен, нито децата и семейството му живеят в Плевен? За мен това е потресаващо. Как тези гласоподаватели си представят, че този човек наистина го боли за Плевен? То няма причина да го боли за Плевен. Това не е нито неговия роден дом, нито децата му търпят несгодите, на които той подлага нас и нашите деца.

Затова моля плевенчани преди да гласуват да си отговорят поне на този въпрос – може ли да се овластява човек, който нито е роден тук, нито децата му живеят тук ? Каква причина има той да се кандидатира? Аз се сещам само за една. И мисля, че повечето хора също се сещат коя е тя. Надявам се повече хора да осъзнаят коя е тя до 29-ти октомври”.

Председателят на ИК Румен Дечев каза за „Плевен прес”, че излизат на предстоящите местни избори само с кандидатура за кмет в лицето на Чавдар Попов. Няма да имат съветническа листа.

Всички присъстващи на днешното събитие са уверени, че в лицето на Чавдар Попов, Плевен има най-силната и перспективна кандидатура за кмет на града и общината.

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

Александър Николов открива предизборната си кампания с водосвет

С водосвет за здраве, успех и развитие на община Плевен, Александър Николов – кандидат за кмет за общината и кандидатите от …

Един коментар

  1. Чочката на Евата

    Офффф,… леле, мале …. гледам и не вярвам на ушите си би казал покойния прф. Ю. Вучков…….. Чочката на Евката , баси това е града на покемените . Т5ова беше дъното стигнахме го. Как е възможноно това бре ? Ще идя на психолог или психиатър като те ходят , значи ние сме за там. Нормалните у нас считат за луди ….бе казал поета … Ботьов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *