Последни новини
Начало | Интервю | Цончо Ганев от “Възраждане”: Ще разчистим авгиевите обори от последните 30 години

Цончо Ганев от “Възраждане”: Ще разчистим авгиевите обори от последните 30 години

Цончо Ганев. Снимка – Плевен прес.

Цончо Ганев е един от основателите на партия „Възраждане”, който даде интервю за „Плевен прес” по време на организирания от партията национален протест срещу управлението на кабинета „Борисов 3”.

Какви са очакванията ви от протеста ?

Да сложим началото на края на гербаджийското робство.

И по какъв начин ще стане това ?

По какъвто трябва. Вече 10 години унищожават държавата ни и ние сме потърпевши от това, което се случва. Вече нямаме място за мърдане. Ако не става с добро, ще стане с лошо. Както казват в македонския край „со кротце, со благо и со малко кютек”.

Има обаче конституция, която трябва да се спазва. Смяната на властта става чрез избори. Предвиждате ли този вариант ?

Абсолютно. Оставка на правителството, временно правителство назначено от президента и последващи избори.

Какви резултати очаквате за „Възраждане” от последващи избори ?

Категорично влизаме в парламента. Даже очаквам резултата ни да е много сериозен и да сме незаобиколим фактор. Фактор, който по никакъв начин няма да участва в коалиции с който и да било. Не само с ГЕРБ, но и с БСП, и който и да било. Нашата цел не е да влезем в парламента и да участваме в правителство на всяка цена. Не, напротив. Ние ще участваме в правителство само и единствено на „Възраждане”. Това е.

А ако обстоятелствата наложат компромис ? В политиката това е нещо приемливо.

Няма да правим политически компромиси и това сме го заявили много отдавна. Към днешна дата по никакъв начин не отстъпваме от това наше решение.

Тогава как ще прокарвате вашите идеи ако нямате мнозинство и нямате подкрепа в парламента ?

Влизаме в парламента, след което ще покажем това, което трябва да види българския народ. Че в парламента може да има честни хора, които не са влезли вътре, за да са част от управляващите. Защото в момента повече от 30 години  всички, които влизат в парламента е с една единствена цел – да участват в управлението на всяка цена. Ние не искаме това нещо. Ние искаме да покажем друг морал. Моралът, който са ни завещали нашите предци. Няма да влезем в колаборация с който и да било. И тогава в едни последващи избори ние ще имаме мнозинство и ще съставим правителство.

Звучи красиво, но имате ли лица в партията, които да тежат с експертизата си в различни области на обществено – икономическия живот на страната ?

„Възраждане” за разлика от всички други партии е от хора работещи в различни области. Ние сме хора с професии, включително и аз. Работя в мениджърския екип на много голяма международна компания в България, така са и всички други. Имаме експертен капацитет във всяка една област, включително хора като мен са участвали в администрацията. Аз съм бил 4 години заместник кмет. в един от районите на Варна. Много добре знам за какво става дума. Имаме наши членове, които работят в различни сфери на икономическия живот в страната: Имаме наши членове които са част от държавната и общинска администрация Когато някой каже, че нямаме капацитет, не, напротив, ние в момента имаме изградени множество екипи, които по всякакъв начин анализират всичко това, което се случва в страната и чужбина.

Ако влезете в парламента кое е първото нещо, което ще направите с оглед на ситуацията в страната и света ?

Справедливост. Единственото нещо, което в момента трябва да направим е да изчистим това, което се е натрупало в тези 30 години. Трябва да има справедливост и последствия за тези, които ни докараха до това положение. Трябва така да направим, че тези хора да влязат в затвора.  И не само да влязат, но всичко заграбено да бъде конфискувано.

Ревизия на приватизацията ли ще правите ?

Не само. Абсолютно всичко. Трябва да се започне с ревизия на всичко това, което става в последните 30 години. Защото всички, които са в момента в тази сграда /сочи НС – б.а./, са всичко друго, но не и български държавници. Затова трябва да започнем с изчистването на авгиевите обори. Това е първото.

И вярвате, че ще успеете ?!

Категорично. Ние вървим само напред откакто сме създали „Възраждане”. Пътят е това. Ние нямаме  друг избор. Длъжни сме пред децата си. В името на това – ще успеем.

Прочетете също

Георг Спартански с писмо до директора на полицията относно горенето на боклуци на ул. “Осъм” в града

Кметът на Плевен Георг Спартански е изпратил писмо до директора на плевенската полиция комисар Веселин …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *