Цифрите във „Плевен прес” сочат предимство за Спартански. Възможен е балотаж с БСП

Община Плевен. Снимка – интернет

Читателите на „Плевен прес” одобряващи Георг Спартански за кмет на Плевен през следващите четири години, са преимуществено повече от тези, които биха искали кмет на Плевен да стане Мирослав Петров или Илиян Йончев.

Голям интерес предизвикаха 13-те въпроса, които сайтът зададе на кандидат -кметовете. Първи на тях отговори Георг Спартански /ИК/, последваха го Илиян Йончев /БСП/ и д-р Калин Поповски /ВМРО/. Ето какво показват цифрите на сайта след публикуване на техните отговори.

Георг Спартански – 1 139 фейсбук споделяния на отговорите

Илиян Йончев – 702 споделяния на отговорите

Д-р Калин Поповски – 313 споделяния на отговорите

Сайтът „Плевен прес” поддържа в интернет и фейсбук страница под същото име. Там потребителите са регистрирали следните резултати към днешна дата – 5-ти октомври:

Георг Спартански – 1 312 достигнати хора и 1 228 ангажирания

Д-р Калин Поповски – 1 231 достигнати хора и 666 ангажирания

Илиян Йончев – 711 достигнати хора и 111 ангажирания

Г-н Мирослав Петров направи мълчалив отказ на зададените от нас въпроси въпреки многократните ни обаждания до ПР-ите на ГЕРБ и Областна администрация.

Многозначителни се оказват и цифрите от двете анкети на „Плевен прес”. Към днешна дата /5-ти октомври 2019 год./, общо гласувалите в тях са – 581 човека. Техните гласове се разпределят между основните претенденти както следва:

Георг Спартански /ИК/ – 63 %

Илиян Йончев /БСП/ – 27 %

Мирослав Петров /ГЕРБ/ – 20 %

Цветан Антов /АБВ/ – 13 %

Адриан Асенов /Атака/ – 5 %

Трябва да уточним, че в момента на сайта е само втората анкета. Първата може да се види в архива на сайта. Посочените данни са сумарно от двете анкети. Другото важно уточнение е, че посочените резултати нямат претенцията за представителност. Те очертават тенденции в обществените нагласи на интернет потребителите на сайта. Въпреки това са полезни за размисъл както върху настроенията на избирателите, така и за изборния резултат. Възможно е да няма втори тур и Спартански да спечели вота още на първия. Както е възможно и да има балотаж, но не между Спартански и ГЕРБ, както предвиждат някои агенции, а между Спартански и БСП в лицето на Илиян Йончев.

Във всеки случай интригата в Плевен е интересна, в много отношения е предрешена, но гражданите могат да осуетят нечии сметки като излязат да гласуват на 27-ми октомври, вместо „да берат гъби”.

Споделете:

Прочетете също

Благодарствени писма до генералните консули на Русия е изпратил кметът на Плевен Георг Спартански

От ляво на дясно: арх. Невяна Иванчева – Заместник-кмет „Териториално развитие”; Георг Спартански – кмет …

Един коментар

 1. Rayna Nestorova-Mindilikova

  Skapi ,moi sagragdani,imate Kmet ,koyto obicha grada si-zatova Pleven razcaftja.

  G-n Spartanski e dobar stopanin na grada s visija za razvitieto mu.
  Parvijat mandat e nachaloto.Dayte mu shans za vtorijat-njama da sbarkate.

  PODKREPETE GO!
  Makar i daleche,no zavinagi plevnaliyka,govorja s dumite na moja bashta-njkogashnijat Kmet- Ivan Mindilikov.Gelaja Vi uspeh ,g-n Spartanski!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.