ЦИК отхвърли жалбата на Йото Добрев, кандидат за кмет на с.Ясен

kmet Yasen
С.Ясен, община Плевен. Снимка – Интернет

Със свое решение  от 4 юни 2021г. Централната избирателна комисия отхвърли жалбата на Йото Добрев срещу решение на ОИК –Плевен.

 ОИК – Плевен отказа регистрация на Йото Димитров Добрев като кандидат в частичния избор за кмет на кметство Ясен, община Плевен, област Плевен, на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ на 27 юни 2021г.

Припомняме, че Общинската избирателна комисия – Плевен взе решение с отказ за регистрация на Йото Добрев, на когото е наложено наказание една година лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено с 3 години изпитателен срок.

Последва жалба от Йото Добрев до ЦИК с искане решението на ОИК –Плевен да бъде отхвърлено поради обстоятелството, че  наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година  е с отлагане на изтърпяване на наказанието.

Централната избирателна комисия намира подадената жалба за допустима, като подадена в срок и от лице с правен интерес от обжалването, а по същество за основателна.  

При проведеното гласуване на предложението за  решението на ЦИК  да бъде отменено решението с отказ на Общинската избирателна комисия – Плевен не се постигна необходимото мнозинство от две трети от присъстващите членове.  От присъстващите в залата 14 членове на комисията, „ЗА“ това предложение за решение са гласували  8 членове и „ПРОТИВ“ 6 членове. С това ЦИК отхвърля жалбата  на Йото Добрев.

Споделете:

Прочетете също

444487811 758022076316263 7423076803658494736 n 1

Среща-разговор с Юлия Пискулийска ще се проведе в историческия музей в Кнежа на 23 май

Среща-разговор с писателката, журналистка и общественичка Юлия Пискулийска ще се проведе в Кнежа на 23 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *