ЦИК заличи 6 партии от участие в местните избори. Сред тях е партия „Единение“ на Иван Христанов.

Снимка – интернет.

Със свои решения 2419-2424-МИ/14.09.2023 Централната избирателна комисия /ЦИК/ заличава 6 партии от участие в местните избори на 29-ти октомври. Това са: „Българска пролет“, „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“ /ДОСТ/, „Съюз за Отечеството“, „Движение на непартийните кандидати“, „Никола Петков“ и „Единение“ – партията на бившия зам.министър на земеделието – Иван Христанов. По повод заличаването на „Единение“, Христанов пояснява на своята фейсбук страница: „След като проверихме протоколите, виждаме, че умишлено ни удрят. Събрахме подписите и всичко им е наред. Абсолютно измислено бяха отписани над 600 подкрепящи ни граждани! Още едно доказателство, че системата се страхува от нас. Още едно доказателство, че зад нас няма президенти, олигарси, мафия, „дългия и дебелия“ или вуйчо-владика.

Нашите кандидати за местните избори ще се явят и няма да подведем своите съмишленици“.

Партията обжалва решението на ЦИК пред ВАС. Поради невъзможност за излизане на решение до крайния срок за регистрация на листи, партия „Единение“ ще използва регистрацията на „Българска социалдемократическа партия“ на Йордан Нихризов.

В момента тече регистрацията на кандидатски листи в общинските избирателни комисии (ОИК). Крайният срок изтича на 26 септември.

Споделете:

Прочетете също

Безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак на гърдата през целия октомври в „Сърце и Мозък“

Високотехнологичната болница ,Сърце и Мозък’ стартира кампания за безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *