ЦИК заличи 6 партии от участие в местните избори. Сред тях е партия “Единение” на Иван Христанов.

ЦИК
Снимка – интернет.

Със свои решения 2419-2424-МИ/14.09.2023 Централната избирателна комисия /ЦИК/ заличава 6 партии от участие в местните избори на 29-ти октомври. Това са: “Българска пролет”, “Демократи за отговорност, свобода и толерантност” /ДОСТ/, “Съюз за Отечеството”, “Движение на непартийните кандидати”, “Никола Петков” и “Единение” – партията на бившия зам.министър на земеделието – Иван Христанов. По повод заличаването на “Единение”, Христанов пояснява на своята фейсбук страница: “След като проверихме протоколите, виждаме, че умишлено ни удрят. Събрахме подписите и всичко им е наред. Абсолютно измислено бяха отписани над 600 подкрепящи ни граждани! Още едно доказателство, че системата се страхува от нас. Още едно доказателство, че зад нас няма президенти, олигарси, мафия, “дългия и дебелия” или вуйчо-владика.

Нашите кандидати за местните избори ще се явят и няма да подведем своите съмишленици”.

Партията обжалва решението на ЦИК пред ВАС. Поради невъзможност за излизане на решение до крайния срок за регистрация на листи, партия “Единение” ще използва регистрацията на “Българска социалдемократическа партия” на Йордан Нихризов.

В момента тече регистрацията на кандидатски листи в общинските избирателни комисии (ОИК). Крайният срок изтича на 26 септември.

Споделете:

Прочетете също

442495312 7118537808250161 3176895769787279660 n

Бойко Борисов в Плевен: По-добри сме от всички останали! Знаем и можем да управляваме!

Зад нас във всеки български град стоят батальони от хора и заради тях съм длъжен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *