ЦИК заличи регистрацията на „Средна европейска класа“, партията отива при Москов

Снимка – Интернет

На 5 юни 2021 г. в Централната избирателна комисия е постъпило заявление от Георги Василев Манев, представляващ партия „Средна Европейска Класа“, с което се изразява воля за напускане на КП „Средна европейска класа“. В състава на коалицията влизат две партии – ПП „Средна Европейска Класа“ и ПП „КОЙ – Компетентност, отговорност и истина“.

Съгласно чл. 144, ал. 3 ИК в случай че една или повече партии напуснат коалицията, регистрацията на коалицията се запазва, ако в нея са останали най-малко две партии. С напускането на партия „Средна Европейска Класа“ от състава на коалицията се нарушават изискванията на чл. 144, ал. 3 ИК, поради което Централната избирателна комисия заличава регистрацията на коалицията.

Още в същия ден коалицията на бившия здравен министър Петър Москов подава заявление в нейния състав да бъде включена ПП „Средна европейска класа“.

Със свое решение ЦИК позволява присъединяването на СЕК в състава на коалицията като по този начин тя придобива наименованието „НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ НА ДЕСНИЦАТА – КОД, БЗНС, БДФ, СЕК“.

Интересен факт е присъствието в коалицията на партиите, оглавявани от двама министри от кабинета „Борисов 2“ – д-р Петър Москов и бившия министър на отбраната Николай Ненчев. Партия „Средна европейска класа“ пък дълго време бе част от коалиция „Обединени патриоти“, но я напуска през миналата година поради бездействието на „патриотите“ по казуса с „Росенец“.

Прочетете също

30-тина плевенчани протестираха срещу зелените сертификати

Част от групата протестиращи. Снимка – Плевен тпрес. На 27-ми октомври, сряда, в късния следобед, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *