Цецка Цачева подава оставка заради скандала с апартаментите

Министърът на правосъдието Цецка Цачева се очаква да подаде оставка до края на дена. Новината дойде след проведен разговор между Цачева и премиера Борисов.

Вчера от Брюксел Бойко Борисов изказа своите съжаление за създалия се имотен казус. Припомняме: Видни политици от ГЕРБ, сред които Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Вежди Рашидов бяха обвинени в закупуване на луксозни апартаменти на цени 3-4 пъти по- ниски от пазарната стойност в кварталите „Изток“ и „Лозенец“. На фирмата, от която са закупени имотите-„Артекс“, също бе лепнат етиката, че е близка до властта.

За друга сграда на строителната фирма се твърди, че притежава разрешително след приети лобистки закон от ГЕРБ през февруари 2017 година. Според информация на „Свободна Европа“ 34-етажният небостъргач в столичния квартал „Лозенец“ неправомерно е превишил законовия срок от 5 години за строеж. Парламентът тогава удължава разрешителното за строителство на сгради
първа и втора категория от пет на десет години. Обвинението е, че това е фирмен закон, тоест дадено постановление е валидно за цялата държава, но реално от него печели единствено една фирма- в случая това е „Артекс“.

Очаква се до края на деня госпожа Цачева да даде повече разяснения относно евентуалната си бъдеща оставка.

Споделете:

Прочетете също

Според социологическите агенции „Възраждане” е четвърта политическа сила. Според „Възраждане” – са първа.

Снимка – интернет. Социологическите агенции Тренд, Галъп и Алфа рисърч публикуваха свои проучвания за електоралните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.