Начало | Култура | Художникът Валентин Асенов – Хъкъла получи наградата “Св. Пимен”

Художникът Валентин Асенов – Хъкъла получи наградата “Св. Пимен”

Церемония по награждаването. Снимка – пресцентър община Плевен.

Валентин Асенов – Хъкъла е носителят на голямата награда на Дружеството на плевенските художници „Св. Пимен Зографски” за 2019 г. Призът беше обявен при откриването на традиционния Есенен салон от председателя на журито Убавка Тончев. Хъкъла участва в изложбата с две творби абстрактна живопис. Негови „подгласници” са Павлин Ковачев и Валери Петров. Отличията им бяха връчени от изпълняващия длъжността кмет на Община Плевен Милен Яков и Убавка Тончев.

“Всички колеги, които участват в тази изложба, показват най-добрите си творби. Радвам се, че журито е оценило моите работи с тази награда. Пожелавам на всички колеги да стигнат до това отличие, да имат големи успехи и все така да се виждаме по изложби” сподели Хъкъла пред почитатели и колеги.

Тридесет и осем автори с общо 70 творби участват в тазгодишния Есенен салон. От тях са селектирани 23 и с тайно гласуване са определени тримата наградени.

Наградата „Свети Пимен Зографски” е учредена през 2009, а нейни носители са Дарина Пенкова, Любо Попов, Стилиян Атанасов, Нивелина Янакиева, Петко Петков, Юрий Буков, Константин Симеонов, Красимир Тодоров и Убавка Тончев.

Есенният салон на плевенските художници се организирва със съдействието на община Плевен и Дружеството на художниците – Плевен.

Валентин Асенов – Хъкъла. Снимка – фейсбук страница на В. Асенов.

Прочетете също

СКШ “Спартак Плевен XXI” отваря школа в плевенско читалище

Един от водещите шахматни клубове в страната – СКШ „Спартак Плевен XXI”, отваря школа в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *