Христо Стоичков посети СУ „Иван Вазов“ в Плевен

HR 1

На 2-ри април, вторник, в 11:00 ч. учениците от СОУ „Иван Вазов“ – Плевен, посрещнаха Христо Стоичков. Поводът за посещението е откриване на изложба в училището под надслов „Христо Стоичков – 30 години Златна топка“. Експонатите в нея са снимки и тематични рисунки на ученици, свързани с 30-годишнината от блестящата кариера на българския футболист, носител на „Златна топка“.

class="wp-block-image size-large">HR 3

Организатори на събитието са ръководството на училището и Асоциация „Докосни дъгата“. Освен Димитър Митев – директор на училището /в последния му ден като такъв, б.а./, Денислава Ангелова – председател на Асоциация „Докосни дъгата“, председателят на ОбС – Плевен д-р Иван Малкодански, общинският съветник и председател на БСП-Плевен Генади Тодоров, спортни деятели, учители и граждани.

class="wp-block-image size-large">HR 6

Христо Стоичков пристигна заедно с Пламен Гетов и бяха посрещнати от домакините с кратка програма на мажоретния състав към училището и духовата музика. Последваха празнични снимки и автографи върху футболни топки. Стоичков преряза лентата и откри изложбата „Христо Стоичков – 30 години Златна топка“. По този повод той каза: „Имал съм много щастливи моменти в моята кариера и тя тръгна от Плевен. Първата ми награда като футболист тръгна от Плевен на големия стадион през 1982 година. Имал съм тук и няколко дни като войник.

Плевен е един град, който винаги се е гордеел със спортисти, доктори, професори. Тук има и един приятел, който няма цена, с който толкова години сме неразделни. От него съм се учил и се гордея, че днес той е тук“.

HR 10

Тези думи Христо Стоичков отправи към Пламен Гетов, когото нарече „моят учител“. С признателност към него припомни годините, в които са били заедно в националния отбор. На учениците и техните учители пожела здраве и да залягат над уроците ако искат да успеят.

Директорът Димитър Митев каза, че днешното посещение на големия футболист е резултат на политиката, която училището и „Докосни дъгата“ следват – „да срещаме нашите ученици с успели хора. Да им дават пример не само в спорта, но във всички дейности. Мисля, че днес не само за мен, но и за цялото училище това е празник. Независимо, че днес е последният ми работен ден след  повече от 31 години управляващ това училище. В крайна сметка има и такива моменти. Но не се предаваме. Нашият девиз е „Ние не сме най-добрите, но по-добри от нас няма“.

Така че, това, което остава, ще остане след нас. Ще остане за учениците, за техните деца, за техните внуци, защото никой не може да ти вземе направеното, никой не може да ти вземе моженето. Тази изложба е нещо уникално и ви благодаря, че сте тук днес за откриването ѝ“.

HR 4

Председателят на ОбС – Плевен д-р Иван Малкодански поздрави Христо Стоичков за неговото присъствие в училището и личния пример, който дава на учениците с целия си спортен живот и кариера.

Височайшият гост на СОУ „Иван Вазов“ получи подаръци за спомен от визитата му в Плевен, от директорката на Спортното училище в града и общинският съветник Г. Тодоров.

HR 7

Гостуването на Стоичков завърши с разглеждане на училищната база и спортното игрище. Той благодари на домакините и пое ангажимент да помага с каквото може, за да стане училището най-доброто в страната.

Христо Стоичков бе любезен да отговори и на въпроси на „Плевен прес“. Попитахме кога ще изчезне гонзовщината от българския футбол ? Отговорът на Стоичков четете в следващ материал.

HR 5

HR

HR 8

HR 12

HR 9

HR 11

KR 2

Снимвки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

IMG 20240417 115910

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен днес, 17 април, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *