Храмовете остават отворени по време на празниците

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a87410598a8a41 800x500 1

Всички храмове към БПЦ ще бъдат отворени по време на празниците, които предстоят, и ще бъдат отслужени богослуженията в тях.

Варненският и Великопреклавски митрополит Йоан разказва пред БНТ, че Светият синод подкрепя всички усилия на държавните институции и на Националния оперативен щаб. Стигнало се е до един конструктивен разговор. Заради ограничаване на разпространението на коронавируса, от щаба настояват всички служби да бъдат отслужвани навън, а в църквите хората да могат да запалят свещ. От Светия Синод отговориха, че само богослужението за Великден ще е навън.

Най-много хора се събират на Цветница и на Великден и затова на Цветница службата ще бъде в храма, но разаването на върбата ще бъде отвън.

Богослужението на Великден ще започне отвън където ще се раздаде и благодатният огън. Богослужението завършва в храма, но практиката показва, че на късната литургия има малко хора.

Пред БНТ митрополит Йоан заяви, че нашата молитва е Бог със своята благодат да просветли умовете на учените лекари, за да намерят час по-скоро нужния лек.

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *