Хиляди пред Народното събра протестът на „Възраждане”

Протестиращи пред НС. Снимка – Офнюз

Обявеният днес, 12-ти февруари, протест на партия „Възраждане” събра над около 2 000 души на площада пред Народното събрание. Продължават да се стичат хора, които се присъединяват към протестиращите, информира сайтът Офнюз.

Лидерът на партията Костадин Костадинов не е на протеста, тъй като е карантиниран след участието си в заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, където се оказа, че председателят на НС е с коронавирус.

Но на видео стена пред Парламента лидерът на партията се обърна към протестиращите с думите: „Управляващите направиха нещо безпрецедентно – изпратиха под домашен арест цялото ръководство на страната. Под карантина са, защото управляващите изпитват страх от вас! Защото знаят и виждат това, от което най-много се страхуват – че днес ще се съберат десетки хиляди хора срещу безчинствата през миналите две години. Забравихме дори какво е да ни лекуват нормално. Тук сте, за да измиете срама на една нация, която дълго време търпя България в момента има изпит по демокрация. Свободата се извоюва на улицата, в дебати и отстояване на тези“, заяви той.

Протестиращите се охраняват от плътен полицейски кордон, който обаче бе разкъсан на две места и множеството се отправи към централния вход на Парламента, за да питат народните представители дали ще махнат зеления сертификат.

Народните представители блокираха отвътре входа с маси, за да се предотврати влизане на протестиращи в Парламента. След което протестиращите обявиха, че ще излъчат група от 15 техни представители, които да влязат в НС за разговор с депутатите.

На своята фейсбук стена д–р Костадинов е написал:

Не – на ограниченията

Не – на зеления сертификат

Не – на сегрегацията

Време е за Възраждане!

Да живее България!

Премиерът Кирил Петков е готов да се срещне с представители на протестиращите срещу зеления сертификат още в петък. Във включване на живо пред Нова телевизия той обяви, че тъй като има трета доза ваксина и при отрицателен PCR тест, карантината му ще бъде отменена.

Споделете:

Прочетете също

Никопол празнува на 12 и 13 август

Община Никопол. Снимка – интернет. Община Никопол с празнична програма по случай празника на града. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.