Хиляди лалета и теменуги красят центъра на Плевен

6

Пъстър килим от лалета и теменуги е част от пролетната визия на Плевен тези дни. Пред красотата на цветните алеи спират и жители, и гости на града, а снимки на разцъфналите пролетни цветя са реклама за града през стотиците потребителски профили и групи в социалните мрежи.

„Стремим се всяка година чрез цветята Плевен да има красива и приветлива визия. Така хората имат и повече настроение. Всеки път предлагаме нещо различно, съобразено, разбира се, с нашите климатични условия“, сподели Дамянка Владимирова, управител на общинска фирма „Паркстрой“. Тази пролет в цветните площи на площад „Възраждане“ и централна градска част са засадени 16 846 луковици лалета и 11 372 корена теменуги.

Цветовият подбор на лалетата се прави предварително, преди купуването на луковиците, които се осигуряват по традиция от лицензирани производители. Теменугите са собствено производство на „Паркстрой“. В разсадника на общинската фирма могат да се закупят летни цветя и билки. Предлагат се мушкато, сакъзче, кралско мушкато, циганче, тагетес, газания (летен гербер), бегония и др., както лавандула, мента, мащерка, розмарин и т. н. Оранжерията се намира на първата отбивка вляво при изхода за Ловеч.

От „Паркстрой“ вече имат проект каква ще бъде цветната визия на Плевен и за предстоящия летен сезон.

цветя 5

цветя 3

цветя 1

цветя 2

Текст и снимки: Пресцентър – община Плевен

Споделете:

Прочетете също

20240620 095711

Община Гулянци изпълнява пореден проект за подобряване на материалната база на социалния патронаж

Стартираха дейностите по проект „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж гр. Гулянци“, който …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *