Хайде да четем, приятели!


НЧ „Климент Браницки – 1900” гр. Славяново. Снимка – Интернет

С този призив към малките читатели се обръщат от библиотеката при Народно Читалище „Климент Браницки – 1900” гр. Славяново.

От читалището отправят предизвикателство към малките читатели във връзка с инициативата „Маратон на четенето“  организирана от Българска библиотечно-информационна асоциация. Тя се провежда от  2 април – Международния ден на детската книга до 23 април – Международния ден на книгата и авторското право. В хода на Маратона се насърчава четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура.

 Ето какво е предизвикателството на библиотеката на Народно Читалище „Климент Браницки – 1900” гр. Славяново  към малките читатели:

  • Ако сте артистични и забавни – направете си снимка или весело клипче  как четете книжка сами или с мама, татко, кака, батко, баба или дядо, или на домашния любимец!
  • Ако обичате да майсторите – направете свой уникален книгоразделител!
  • Ако сте творци – изработете си сами книжка и напишете в нея своя история с илюстрации!
  • Ако сте креативни – направете си колаж с цитати или снимки на корици, или с илюстрации!
  • Ако пък имате други интересни и невероятни идеи, очакваме ги с голям интерес!

Изпращайте своите творби и идеи на електронната поща на читалището на адрес : n.ch.cl.branitcki@abv.bg, на страницата на читалище „Климент Браницки-1900” във Фейсбук: https://www.facebook.com/klimentbranitski1900, и на личните си профили.

Маратонът на четенето е и за малки, и за големи, включете се смело!

Това не е конкурс, но за участниците  ще организираме Детски Празник  в читалнята на открито „Под дъгата”  на 22.04.2021 г. /четвъртък/ от 15.00 часа и ще има изненади  за най-добрите.

Прочетете също

Защо никой не говори за програма, за стратегически поглед, питат сънародниците ни в чужбина

Под „политика” всички разбират битката на една партия с друга Снимка – архив Плевен прес. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *