Служебният министър на икономиката дада старт на инвестицията на френската компания “Малтери Суфле” в Плевен за нов завод за малц

ОБЩА

Министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Франция Н.Пр .Жоел Мейер, кметът на Плевен Георг Спартански и придружаващи ги лица. Снимка – Плевен прес.

На 13-ти април в 11:00 ч. в Индустриалната зона на Плевен се състоя церемония по първа копка на завод за малц в Плевен. Присъстваха посланикът на Франция в България Н. Пр. Жоел Мейер, министърът на ишкономиката Никола Стоянов, кметът на Плевен Георг Спартански, областният управител на Плевен Иван Петков, представители на френската фирма, медии.

Френската компания „Малтери Суфле България“ инвестира в завода в Плевен 56 млн. евро, като цели удвояване на производствения капацитет на компанията до 60 хил. тона малц годишно. „Малтери Суфле България“ е част от френската група InVivo, която е един от водещите производители на малц в света и в агрохранителната верига като цяло. Компанията има повече от 92 обекта в 38 страни, а в нея са заети над 14 500 души.

Новият завод за малц ще замени двата настоящи български производствени обекта, разположени на 240 км един от друг (в Плевен и Хасково), чийто общ производствен капацитет не надвишава 30 000 тона. Освен удвояването на производството, новият завод, койтосе очаква да бъде пуснат в експлоатация в края на 2024 г., ще отговаря на най-новите стандарти за производителност,
безопасност и икономия на енергия.  Очаква се инсталираният фотоволтаичен парк на площадката да произвежда 3,2 ГВтч, или да задоволява 40% от нуждите от електроенергия, намалявайки сегашния въглероден отпечатък с над 1700 тона емисии годишно.

МИНИСТЪР

Вляво – министърът на икономиката.

ПОСЛАНИК

В средата – посланик Жоел Мейер.

СПАРТАНСКИ И МИНИСТЪР
ОБЛАСТЕН
ОБЩА 2

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

452647585 881642437340903 4772664195016882653 n

С курбани почетоха свети Илия в червенобрежко

На 20 юли всяка година Православната църква прославя свети пророк Илия – един от най-великите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *