Форум на „Жени ГЕРБ” в Плевен дискутира темата за емоционалната интелигентност и здравеопазване

G 1
От ляво на дясно: доц. д-р Иван Малкодански, Екатерина Йорданова, Пламен Тачев, Валери Лачовски. Снимка – Плевен прес.

На 6-ти април, събота, от 10:00 ч. в конферентната зала на хотел „Балкан” се откри форум на „Жени ГЕРБ” от областите Плевен и Ловеч, на тема „Емоционална интелигентност и здравеопазване”. Организатор на събитието е плевенската структура на „Жени ГЕРБ” с председател Веселка Лилова.

На форум присъстваха Екатерина Йорданова – председател на „Жени ГЕРБ” и член на НИС, народните представители Валери Лачовски и Пламен Тачев, председателят на ОбС – Плевен д-р Иван Малкодански.

G 3

Събитието бе открито от Веселка Лилова – председател на „Жени ГЕРБ”-Плевен. Поздрав към присъстващите жени от областите Плевен и Ловеч отправи Екатерина Йорданова. Тя подчерта ролята на жените в политиката и предаде поздравите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към участничките във форума.

G 2

Слово за жените в здравеопазването и законовите рамки в него, изнесе Валери Лачовски. Той подчерта активната роля на ГЕРБ в лекарствената политика и подкрепата на общинските и държавни болници. За превенцията в здравеопазването, обществено значимите заболявания като фокус в националните и местни политик, говори д-р Малкодански. За емоционалната интелигентност и нейното значение слово изнесе проф. Пепа Митева.

G 7

В програмата на форума е предвидено посещение на „Панорама Плевенска епопея”, а на 7-ми април – посещение на УМБАЛ „д-р Георги Странски”.

За необходимостта от подобен форум и неговото значение, ето какво каза за „Плевен прес” председателката на „Жени ГЕРБ” – Екатерина Йорданова:

G 5

Г-жо Йорданова, защо решихте да направите този форум по темата за емоционалната интелигентност и здравето?

За мен е изключително важно, че сме в Плевен. Защото приемаме този град като дома на здравето. Правим го не случайно тук, защото утре е деня на здравния работник и утре ще имаме инициатива свързана с този ден.

Емоционална интелигентност и здравословен начин на живот е един от нашите 8 приоритета. Шести приоритет от програмата на „Жени ГЕРБ” за този мандат. През целия ни мандат работим под мотото „България се нуждае от обич”.И всъщност всичките политики, които сме разположили в 8 приоритета, по които работим, се опитваме да докосваме и хората през конкретни инициативи  по конкретни въпроси.

По отношение на здравеопазването фокусът, който искаме да направим тази година, е да се обърне внимание на обществено значимите заболявания каквито са сърдечно-съдовите, захарния диабет и раковите заболявания. Най-вече да обърнем сериозно внимание на превенцията.

Правим инициативи и кампании, които са посветени на отделно заболяване. Като 4-ти февруари, когато е деня за борба с рака, направихме мащабна кампания в цялата страна свързана с превенцията и лечението на раковите заболявания. Както и кампания през м. октомври, когато е деня за борба с рака на млечната жлеза. Нашите кампании са тематични, но са фокусирани на първо място към превенция и след това към борба със заболяването.

G 4

Как според вас, емоционалната интелигентност влияе върху здравето?

Изключително много. Просто връзките са много ясни и затова ние имаме нужда от психолозите, които като че ли подценява нашето общество. Емоционалната интелигентност и преодоляването на различните предизвикателства, включително и стреса, е много важно за да не се стига до различни видове заболявания. Връзката между тези две неща много често се показва и от специалисти, но на първо място са психолозите.

Ясно е, че различните емоционални нагласи, предизвикателства и начина, по който ги приемаме се отразяват и върху тялото. Здрав дух в здраво тяло беше нещо от миналото, но всъщност когато говорим и за хората, които са вярващи , говорим за триединството – дух, душа и тяло. Едно здраво тяло.

Каква конкретна полза очаквате от днешния форум?

Очаквам да срещна жените, които са лидери на мнение и жените, с които да продължим да развиваме национални политик. В Плевен днес ще реализираме една моя идея и мечта – създаване на Секторен съвет на „Жени ГЕРБ” с фокус здравеопазване.

Това означава ли, че оценявате работата на „Жени ГЕРБ- Плевен” като добра?

Разбира се. Оценявам изключително работата на г-жа Веселка Лилова като член на НИС на „Жени ГЕРБ”. Оценявам ролята и работата на жените от ГЕРБ в Плевен, които съм срещнала в академиите, които проведохме до сега. Всички дами, които съм срещнала от областта са изключителни. Моята роля е да ги показвам, защото имат един „недостатък”, който е за жените от ГЕРБ в цялата страна – срамежливи са, не си представят качествата. Нещо, върху което трябва да работим, защото това е един голям потенциал не само за партията, но за града и държавата.

Това са невероятни жени, с изключителни професии, професионализъм, идеи, креативност, познаващи и практикуващи различни занаяти, жени поети, писатели, музиканти, художници. Една невероятна палитра и огромно богатство.

G 6 1

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *