Начало | Новини | Фондация “Плевен” все още не е регистрирана

Фондация “Плевен” все още не е регистрирана

На снимката от ляво на дясно: Андрей Романов, Найден Зеленогорски, Георг Спартански, Стефан Нинов, Венцислав Върбанов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фондация „Плевен“, за чието учредяване беше съобщено през м. декември м.г., все още не е регистрирана. За това ни съобщиха Венцислав Върбанов и Найден Зеленогорски, в отговор на наше питане. Те, както и Стефан Нинов – са тримата учредители на фондация „Плевен“.

Припомняме, че на 6-ти декември м.г. авторите на идеята за подобна фондация, обявиха, че тя „ще работи за връщане и повдигане на духа и гордостта на плевенчани“. Идеята е подкрепена от сегашния и бившите кметове на Плевен: Андрей Романов, Петко Цолов, Румен Петков. Стефан Нинов заяви тогава пред журналистите: „Обединява ни нещо по-важно от политическите пристрастия – Плевен и обичта ни към него. Желанието да съдействаме за опазване и развитие на културното и историческото наследство. Трябва да намерим начин да укрепим духа на Плевен, а всички ние – общественици, политици, граждани, институции, с помощта и на държавата, трябва да осигурим по-добро бъдеще на културата и икономиката, за да остават младите хора тук. Фондацията ще е извън политиката и далече от нея, ще привлечем в Управителния й съвет хора, които имат влияние и излъчват доверие”. Единствените въпроси, които тогава бяха зададени към учредителите, бяха от страна на „Плевен прес“. Отговорите може да видите тук: http://www.plevenpress.com/%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%84%d0%b0%d0%bd-%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b2%d1%81%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d1%8a%d0%b2-%d1%84%d0%be%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d0%bb/.

Беше обявено, че през м. януари 2018 год. фондацията ще бъде регистрирана. По тази причина потърсихме за информация нейните учредители. Според В. Върбанов и Н. Зеленогорски забавянето идва от необходимостта за прецизиране състава на  бъдещия Управителен съвет като личности и възможности, както и осигуряването на средства за дейността на фондацията. Освен това, много време е отнело намирането на подходящия човек за председател на фондацията, който да организира и отговаря за дейността ѝ. Още повече, че като първа инициатива ще бъде разширяването на ХГ „Дарение Светлин Русев“, информира Н. Зеленогорски. Такова е било желанието приживе на големия художник. Обсъждани са с община Плевен и възможностите за предоставяне на подходящо помещение за офис на Фондация „Плевен“. Предвижда се след внасяне на документите за регистрация в съда, учредителите да дадат пресконференция за бъдещите планове на новоучредената неправителствена организация.

 

 

 

 

 

Прочетете също

Фондация „Аз съм Кайлъка” поиска безвъзмездно ползване на къщата на ген. Винаров. Общинският съвет ще решава

Предложение да се учреди безвъзмездно право на ползване на фондация „Аз съм Кайлъка” върху недвижим …

4 коментара

  1. Странно, но нито един от тримата учредители не са родом от Плевен. То всъщност само Румен Петков е плевенчанин от всички гореизброени лица.

  2. Распутин

    Пълна подигравка с плевенчани е точно тези, които унищожиха Плевен, да правят фондация “Плевен”! По правилно е фондацията да носи име ” Палачите на Плевен”!

    • Ген. Винаров

      Надявам се правите разлика между пропастта която ги дели? От едната страна са умните, компетентни, съзнателни, отговорни, постигнали изключително много просперитет за Плевен във всяка една сфера от управлението му Андрей Романов, Петко Цолов, Стефан Нинов, а от другата страна са мижитурките, алчните, корумпираните, комплексарите, рушителите и грабители на днешен Плевен Найден Зеленогорски и куклата му на конци Георг Спартански. А пък присъствието на хем тъпия, хем некадърник и крадец Венци Върбанов барабар със садовския и послушника му допълнително дава яснота каква ще е целта на тази фондация още от зародиш. Язък само, че Андрей Романов, Петко Цолов, Стефан Нинов се съгласяват да си опетнят имената които са записани със златни букви в историята, управлението и развитието на град ПЛЕВЕН!

  3. Ако мижитурките направят такава фондация, това ще е с ясната цел, че още има какво да откраднат от Плевен. Не им стигнаха годините през които осмукаха всичко до което се добраха, ами продължават да копаят. Щели да ремонтират! Какво по-точно и още по-точно как? Като площада ли? Този бетонен цирей който сътвориха от алчност или като градската градина? Сега са вдигнали мерника и на Скобелев парк. Далаверата с мрамора им хареса много явно. Чудя се как се размина на фонтаните, но още е много рано. Няма ли кой да застреля някой и друг от тези измекяри, че да имат малко страх и другите преди да посегнат и да откраднат?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *