Последни новини
Начало | Новини | Финансовата комисия към ОбС не одобри финансиране на документален филм за ген. Владимир Вазов

Финансовата комисия към ОбС не одобри финансиране на документален филм за ген. Владимир Вазов

Пепо Петков – председател на ПК по бюджет и финансова политика. Снимка – интернет.

Членовете на постоянната комисия по бюджет и финанси към ОбС в Плевен не одобриха исканите 5 000 лева за участие на общината в изготвянето на документален филм „Генералът кмет – Владимир Вазов“. Продуцентската агенция, която изготвя филма предлага срещу сумата да направи реклама на община Плевен в международни, национални кинофестивали и телевизии. Причините за отказа са обективни, според председателя на комисията Пепо Петков. Той изтъкна, че предложението е добро и комисията го подкрепя, но средства за подобно начинание не са предвидени в бюджета за тази година. Пропуснат е и срока за кандидатстване за финансиране по линия на културния календар.
Въпреки това има вариант да се подпомогне финансирането на въпросния филм и от комисията информират, че това може да стане чрез подаване на заявка до общината за финансиране на проекта, което да влезе в бюджета на 2019-та година.
Документалистиката има дълг към личността и делото на генерал Владимир Вазов, посочват от продуцентската агенция в искането си за финансова помощ. Дали ще отправят ново искане към общината за финансиране през следващата година, бъдещето ще покаже.

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Един коментар

  1. Фашиста

    Тоя тупан да даде парите от джоба си, защото като лизач на кмета взема тлъсти заплати поне от три места!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *