Последни новини
Начало | Култура | Частична победа за кулутурата: Фестивалът на духовите оркестри все пак остана

Частична победа за кулутурата: Фестивалът на духовите оркестри все пак остана

Вторият биг-бенд фест „От бай Дико до Тико, Тико…” да бъде включен в Културния календар на Община Плевен за 2019 година, реши днес Общинският съвет на Плевен. Предложението бе внесено в местния парламент от Постоянната комисия по “Култура, вероизповедания и международна дейност” и прието с 27 гласа „за“, 1 „против“ и 6 „въздържал се“.

На свое заседание, проведено на 15 февруари тази година, Постоянната комисия по култура с председател Петя Василева гласува да предложи допълване на Културния календар на Община Плевен за 2019 година с две прояви – Вторият биг-бенд фест „От бай Дико до Тико, Тико…” и второ издание на Международен симпозиум по скулптура. Двете прояви бяха обект на обсъждане и при разглеждане на проекта за сборен бюджет на Община Плевен за тази година, съгласно Приложение №13. Днес, след представяне на предложението от комисията пред Общинския съвет бе взето решение обсъждането на Фестивала и на Симпозиума да бъде като две отделни предложения. 

При обсъждане на предложението за включване на Фестивала на духовите оркестри в Културния календар на Плевен бе посочено, че тази културна проява се радва на голям интерес и одобрение от страна на плевенчани и гостите на града. По въпроса в залата отново се чуха различни мнения от съветници от всички групи в местния парламент. След дебат по предложението с 27 гласа бе прието Фестивалът на духовите оркестри да бъде включен в Културния календар на Плевен за 2019-а година с финансиране на проявата в размер до 18 000 лева.

Както по-рано писахме, на днешното си заседание Общинският съвет взе окончателното решение да не продължи Международния симпозуим по скулпутура през тази година. Решението за отказ мина на косъм, като многото гласове “въздържал се” наклониха везните натам.

Прочетете също

Млади доброволци в битката с коронавируса в град Левски

Снимка – пресцентър община Левски Млади доброволци се включиха в битката за предпазване от заразата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *