Федерация на потребителите с декларация срещу неоснователни уволнения от служебния кабинет

Димитър Маргаритов, бивш зам. министър на икономиката. Снимка – Федерация на потребителите.

В редакционната поща на „Плевен прес” се получи Декларация на потребителите в България, с която се реагира срещу започналите уволнения в служебния кабинет. Ето какво се казва в нея:

„Федерациятя на потребителите в България остро възразявя срещу неоснователните уволнения започнати от служебния кабинет. 

С тревога научихме, че дългогодишният председател на КЗП и досегашен заместник-министър на икономиката и индустрията с ресор потребителска защита г-н Димитър Маргаритов е бил отстранен от поста си без каквато и да е основателна причина. 

Ние сме най-голямата неправителствена потребителска организация с над 30 годишна история и с множество структури в цялата страна.  Изразяваме категоричното си разочарование от това решение на току-що встъпилото служебно правителство. За съжаление очакванията ни, че то ще заложи на доказани професионалисти за решаване на трудните задачи, свързани със  защитата на българските потребители в условията на  финансова криза и недобри перспективи за развитие през следващите месеци, няма да се оправдаят. 

Г-н Маргаритов бе човекът, който през последните месеци участва активно в  екипа по писането на закона за колекторските фирми, решаването на проблемите с мобилните оператори, цените на горивата и хляба, забраната на райския газ. 

Подчертаваме, че отговорността пред българските граждани задължава президента Румен Радев да не се занимава с разчистване на сметки и политически реваншизъм и то за сметка на потребителите и техните интереси. 

ФПБ ще следи ежедневно състоянието на пазара, както и прилагането на приетите в началото на месец юли мерки за справяне с инфлацията и поскъпването на горивата и ще алармира българското общество за всеки потенциален пробив в защитата на потребителските права на гражданите”.

Емил Георгиев, председател

Споделете:

Прочетете също

Александър Трайков е новият заместник областен управител на област Плевен

Иван Петков – Областен управител на област Плевен; Александър Трайков – заместник областен управител на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.