Учителка от град Левски участва в международен eTwinning семинар в Португалия

Л 1 4

Севдие Алиева – старши учител в ДГ „Слънце“, град Левски, участва в международен семинар за професионално развитие на тема „Inclusion and Diversity in eTwinning“, в град Лейра, Португалиа от 22.06.2023г до 25.06.2023г.

Семинарът бе насочен към eTwinning посланици и учители-ментори, лидери в проектните дейности, с професионални умение в ИКТ и иновативни методи на преподаване.

В Португалия се срещнаха 95 учители от 11 европейски държави, които имаха възможността да споделят и обменят със своите колеги опит за работата в новата платформа на  eTwinning & ESEP и добри практики реализирани в проектни дейности. В рамките на семинара се проведоха и тематични уъркшопове за развиване на културната интелигентност чрез откривателски (изследователски) полезни извънкласни методи на обучение насочени към дигиталния сват и многообразието.

Представителите в международното събитие от страна на България бяха петима, номинирани и избрани от Център за развитие на човешките ресурси и Национално звено за координация по дейност eTwinning за България.

Платформата eTwinning е онлайн защитена европейска училищна мрежа, която дава възможност на учители и ученици от Европа да се почувстват част от международна европейска образователна общност чрез осъществяването на успешно сътрудничество, споделяне на добри практики, провеждане на онлайн семинари/обучения и разработване на разнообразни проекти.

Информация и снимки – ДГ „Слънце”, гр. Левски

Л 2 3
Л 3 4
Споделете:

Прочетете също

Slavi

Водачът на листата на ИТН за 15 МИР Плевен Слави Трифонов се отказа да е депутат

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *