Учителката Богданка Иванова от Плевен, навърши днес 100 години

Кметът на Плевен Георг Спартански поздрави юбилярката.

Богдана Иванова и нейните 100 години. Снимка – пресцентър.

Плевенчанката Богданка Иванова навърши днес 100 години, заобиколена от роднини и приятели. Неин гост беше и кметът на Община Плевен Георг Спартански. Столетничката е родена и живее в Плевен, но е работила дълги години като начална учителка в Гиген, а по-късно в Згалево. Изучила е деца от много випуски, повечето от тях успешно са продължили образованието си и са станали висшисти. Богданка Иванова е майка на двама сина, има четири внуци и четири правнуци. Доскоро е излизала сама на разходка, живее скромно, но държи думата й да се чува, споделят близките й. На въпроса на Георг Спартански  каква е тайната на дълголетието й тя отговори „По-малко претенции”. Хубаво е да се живее много години, стига да  има уважение, сговор, да няма гюрултии, сподели още столетничката.

Правнук и баба. Снимка – пресцентър.

          За юбилея си Богданка Иванова получи голяма торта, а свещичките духна най-малкият й правнук. Букет и сумата от 500 лева съгласно решение на Общинския съвет й връчи кметът Георг Спартански.

Празничен букет от кмета на Плевен Г. Спартански. Снимка – пресцентър.

          Освен днешната рожденичка в Община Плевен живеят още девет столетници, най-възрастният предстои да навърши 104 години в началото на м. февруари. Шестима от тях  са родени през 1920 год.

Кметът Спартански току-що е чул „По-малко претенции“и ще живееш 100 години. Снимка – пресцентър.

Споделете:

Прочетете също

Министър Гроздан Караджов за протеста на превозвачите: До компромис няма да се стигне при всички случаи

ЗАВЪРШВАНЕТО НА МАГИСТРАЛА „ХЕМУС” ЩЕ БЪДЕ ПРЕЗ 2027 ГОДИНА. Гроздан Караджов, министър на регионалното развитие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.