Учители от ДГ „Слънце“ – град Левски участваха с авторски продукт в национална конференция по пътна безопасност

5 1

Над 120 участници от 30 детски градини в страната участваха в национална научно-практическа конференция по пътна безопасност под наслов „Детската безопасност – споделена отговорност“ в град Шумен  на 6 и 7 юни 2024 г.

Домакин и организатор на събитието бе ДГ „Дружба“ в град Шумен в лицето на д-р Анна Георгиевадиректор на институцията, с подкрепата на Община Шумен, ШУ „Епископ Константин Преславски“, Регионалното управление на образованието /РУО/, издателство РААБЕ България, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Севдие Алиева и Ангелина Николова, старши учители в ДГ „Слънце“, гр. Левски, представиха пред широката аудитория авторски образователен продукт „Моят безопасен път“, предназначен за работа с деца от предучилищна възраст от 3 до 6 години по БДП в детската градина и семейството. Игровото средство предизвика голям интерес сред участниците в събитието – образователни специалисти, представители на академичната общност, органи на реда и редица други институции.

В продължение на два дни, детски педагози и университетски преподаватели от цялата страна обмениха идеи, научни разработки и практически опит в областта на обучението по програмата по безопасност на движение по пътищата за децата в детската градина и повишиха квалификацията си.

Специални гости и модератори на форума бяха д-р Галина Хайдар, експерт в областта на образованието по БДП, преподавател и автор на системи от учебни помагала и комисар Мария Ботева – зам. началник на „Пътна полиция” при Главна дирекция „Национална полиция“.

Като съпътстващо мероприятие в рамките на форума се проведе национална изложба-конкурс на тема „Детската безопасност“. В изложбата са включени над 600 детски тематични рисунки и макети, изработени от деца, учители и родители, изпратени от цялата страна. Възпитаници на ДГ „Слънце“, град Левски, участваха в изложбата и бяха наградени с грамота за институционно участие на детското заведение. За отлично представяне индивидуални грамоти получиха децата от трета възрастова група „Мики Маус“ – Александър Френч, Гергина Георгиева, Кристиян Начев, Мартин Костов, Моника Енева, а от втора възрастова група „Лъвче“ – Райна Иванова и Тея Петрова.

По време на форума екипът на ДГ „Дружба“ представи авторски спектакъл и авторска детска книжка по пътна безопасност. На интерактивната площадка в детското заведение и на улицата се разиграха практически ситуации, съвместно с ОДМВР сектор „Пътна полиция“ гр. Шумен. Участниците в конференцията имаха възможността да се включат и в Арт Ателие – „Изкуството да учим с разбиране правилата за движение“, организирано от домакините.   

Безопасното участие на децата в пътното движение е съвместна отговорност на образователните институции, семействата и компетентните органи.

7

2 1 1

8

6

ДГ „Слънце“, гр. Левски

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *