Начало | Новини | Учители от гр. Левски прилагат наученото в Барселона – Испания

Учители от гр. Левски прилагат наученото в Барселона – Испания

Снимка – пресцентър община Левски.

  Малко преди пандемията да обхване Европа, приключи едноседмичният курс в гр. Барселона, Испания по програма Еразъм+ „Училище на 21-ви век – продължаващо образование“, на преподаватели от ОУ „Максим Горки“, гр. Левски. Учителите: Т. Янева – ст. учител по английски език, И. Атанасова – начален учител ЦДО и З. Личева – педагогически съветник, заедно с колеги от Германия, Гърция, Испания, Италия и Португалия, търсиха общото и различното в образователните системи на държавите по тема: „Творчески методи в обучението на деца със специални потребности“.

Времето минаваше неусетно, споделят учителите от Левски. От теория през практика, ролеви игри и дискусии за това  как да  приемаме различните , за бариерите в интегрирането на децата със СОП и начините за преодоляването им.  Интерес предизвика  и методът Драма в работата с деца със специални потребности.

Незабравими осванат спомените от Барселона. Това е  град, в който се чувстваш  свободен, щастлив, особено, когато си с добри приятели. Групата е осъществила и екскурзия до магнетичното място манастира Монсерат.

След завръщането на учителите в България, е започнала работата по прилагане на наученото от курса – обучение на учители от училище и работа с децата. Необичайното е, че се осъществява в онлайн среда. Въпреки това и за децата от начален етап, и за тези от прогимназиален етап ролевите игри, които се прилагат са интересни, забавни и полезни. И най-важното е, че учителите  разбраха, че учениците приемат различните с добронамереност и с готовност за помощ, според нуждите им.

Снимка – пресцентър.

С приключването на проекта, не приключва работата на училището. Защото е важно  да се учат децата да общуват пълноценно помежду си, с всички, и с различните. Защото всички деца имат нужда от едни и същи неща – усмивка, прегръдка, добро и сигурно място за живеене, и за учене, категорпчни са педагозите.

Прочетете също

Активисти на ГЕРБ начело с Мирослав Петров – на протеста в защита на партията

Общинското ръководство на ГЕРБ и активисти, начело с областния управител Мирослав Петров, са взели участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *