Учители искат връщане на оценката за дисциплина в училище

училище насилие

„България днес е обхваната от последствията на моралната разруха от последните десетилетия. Крахът на традиционните ценности руши имунната система на гражданското общество. Налагания с години култ на мутрите и чалга културата, разбива традиционните християнски добродетели.“ Това пишат в своя позиция, заради агресията в обществото, от синдикат „Образование“. Те посочват още тежки проблеми на съвремието ни. „Вече десетилетия неограничената и обхваната от порока свобода манифестира в българското общество, медии и училище. И взима своите жертви – нашите деца и пораснали ученици“, коментират от синдиката.

„Примерите за насилие над деца и учители са безброй. За всеки критично мислещ е очевидно, че това се случва пред бездействащите погледи на държавните институции, демонстриращи апатия и малодушие към войнстващите родителски напъни за намеса в управлението на българското образование. Отрицателните последствия от  този поощряван от МОН, РУО и Общинските институции  флирт с родителските активи, е повече от очевиден“, посочват още в позицията си.

„Последният случай с Дебора, който разтърси българското общество и предизвика масови протести, е еманация на насилието, станало традиционно в българското общество и институции, в които няма никакви санкции за учениците – агресори и родителите – без родителско призвание. За щастие този случай не завърши фатално, но в много други развръзката е гибелна“, посочват от „Образование“.

От синдиката предлагат следните мерки, които да бъдат приложени в системата на средното образование:

1. Да се спазва безусловно училищния правилник, регламентиран в задължителен договор, който всеки родител подписва с образователната институция.

2. Да се ситуират инструменти за училището –  административни и финансови, за ученици и родители, които не спазват ЗПУО и училищния правилник.

3. Да се въведе оценка за дисциплина на българските ученици.

4. Да се забрани нерегламентираната комуникация между родител и учител.

5. Да се спре с политическата и административна подкрепа на всички български институции към всеки родител написал жалба срещу образователна институция.

6. Да се инициира обществен дебат, в който да се потърси консенсус по повод възпитанието на учениците в посока нулева толерантност към ученици, които налагат агресия към ученици, учители, родители и обществени институции.

Споделете:

Прочетете също

ROBERTO

RIP Роберто Кавали

Снимка – Офнюз. На 83-годишна възраст в родната Флоренция е починал Роберто Кавали. Кралят в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *