Училище „Стоян Заимов“ става член на Гугъл референтните училища

Снимка – СУ „Стоян Заимов“, град Плевен

СУ „Стоян Заимов“, град Плевен е училище в облака с домейн @zaimov-pl от 2020 година.

От училището съобщават, че то използва облачната платформа Google Workspace for Education Fundamentals, която включва основни приложения, подпомагащи учебния процес и общуването в организацията.

През 2020 са стартирали и „Виртуална и добавена реалност в учебна среда“. Чрез приложението Google Arts & Culture. Сега вече имат достъп до всички приложения на Google.

От 03 май 2022 година, училището вече е част от голямото семейство на Гугъл референтните училища.

„Референтно училище“ е сред най-престижните световни програми за учебни заведения на Google. Програмата е за организации, които доказано подобряват образователния процес чрез пълноценно използване на дигитални технологии.

Възпитаниците използват дигиталните технологии по креативен и иновативен начин, който подобрява целия образователен процес и общуването между хората.

Пътят към този успех е плод на професионализма на всички Гугъл сертифицирани преподаватели в училището.

От общо 66 педагогически специалисти – 35 са сертифицирани от Google и притежават сертификати Level 1, а 24 са сертифицирани с Level 2.

Александър Тачев е сертифициран гугъл трейнър. Неговата задача е да дава възможността и силата на преподавателите да учат и да използват технологиите на Google за образованието, за да направят класните си стаи по-ефективни, да подобрят резултатите на учениците и да развиват лидерските си умения.

Инструментите на Google for Education се използват вече две години.

От учебната 2021 – 2022 година е въведено пилотно модела 1 : 1 в една паралелка. От учебна 2022 – 2023 година – една от паралелките  – VІІІ клас ще се обучава изцяло по модела. Едно към едно е модел на организация на учебния процес, при който всеки учител и ученици разполага с електронно устройство за учене, което замества учебниците и значителна част от учебните помагала.

Споделете:

Прочетете също

В Червен бряг наградиха 17 спортисти и един треньор за високи спортни резултати

Д-р Цветан Костадинов, кмет на Община Червен бряг и Патрицие Найманова, носител на два златни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.