Ученическо състезание за „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” се проведе в град Долна Митрополия

Снимка – Община Долна Митрополия

Днес, 10 – ти май, от 9:50 ч. в гр. Долна Митрополия се е провел Общински етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. Организатор на събитието е Община Долна Митрополия.

В състезанието са взели участие 3 отбора от общинските училища, в които са били включени ученици от шести и седми клас. Участниците са преминали през два етапа на проверка на знанията и уменията – теоретична проверка на знанията и проверка на практическите умения. Първият етап за проверка на знанията, се е провел в сградата на общината. Практическата част е била в НЧ „Просвета 1927“ в града.

Победителите са избрани от комисия, състояща се от членове на Община Долна Митрополия.

Целта на състезанието е:

1. Да се провери нивото на знания за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари, промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование и да се популяризира дейността на ГДПБЗН сред подрастващите;

2.Да се стимулират учениците към по – задълбочено усвояване на знания, умения и навици за правилно поведение при рискови ситуации, оказване на помощ и взаимопомощ и работа в екип;

3.Да се формират компетенции и модели на поведение, нравствени ценности, насочени към разбиране на проблемите на хората от различни континенти, пострадали от бедствия, възпитаване на сътрудничество и взаимопомощ и опазване на околната среда.

4.Да се утвърди състезанието, като неоспорима превантивна дейност, свързана с пожарната безопасност и защитата на населението на особено важна целева група – учащите се.

Най – висок резултат при проверка на теоретичните знания са постигнали Елица Петрова от СУ ”Васил Априлов” гр. Долна Митрополия и Мартин Илиев от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Ставерци. Резултати от класирането:

I място – СУ ”Васил Априлов” гр. Долна Митрополия;

II място – ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” с. Ставерци;

III място – СУ ”Евлоги Георгиев” гр. Тръстеник.

Отборите са получили грамоти, купи и подаръци, които са били осигурени от Кмета на община Долна Митрополия, Поля Цоновска.

Снимка – Община Долна Митрополия
Снимка – Община Долна Митрополия

Споделете:

Прочетете също

Пламен Александров: 700 руски граждани живеят в област Плевен

Пламен Александров. Снимка – Плевен прес.  Пламен Александров е координатор на ПП „Русофили за Възраждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.