Ученици от СУ „Иван Вазов” – Плевен се запознаха с 3 D биопринтиране, геномна медицина и телепатология в лабораториите на Медицински университет – Плевен

МУ 1

Ден на отворените врати в Центъра за компетентност с ученици от СУ „Иван Вазов“ – Плевен се проведе в МУ /Медицински университет/ . На 7 декември ученици от Х, ХI и XII клас с профил „Природни науки“, както и техните преподаватели по биология и химия от СУ „Иван Вазов“ – Плевен, участваха в Ден на отворените врати: информационен тур в лабораториите за 3D принтиране и биопринтиране, геномна медицина и телепатология по проект BG05M2OP001-1.002-0010-C01 „Център за компетентност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия“ Леонардо да Винчи.

МУ 2

На информационното събитие присъства и ръководителят на проекта – доц. Георги Цанев. Събитието се откри с лекция на гл. ас. Георги Големанов, изследовател в Центъра за компетентност, на тема: ” Животът е пътешествие, а пътят е част от него”. Целта е да се обърне вниманието на студенти и кандидат-студенти към сигурността на пътя и възможните рискове за мотористите, както и към зачестилите пътни инциденти. След него доц. д-р Паулина Владова направи демонстрация за възможностите на 3D медицинската маса за виртуални дисекции – част от дигиталното портфолио на МУ-Плевен.

МУ 3

МУ 4

МУ 5

Снимки – МУ Плевен.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *