Начало | Образование | Ученици от “Стоян Заимов” на международен лагер край Дунав

Ученици от “Стоян Заимов” на международен лагер край Дунав

Виктория Трифонова и Венислав Ненкинов от VIа клас на СУ „Стоян Заимов“, град Плевен са двамата участници от Плевен в Международния Дунавски лагер 2020 г. Лагерът се провежда по програма Еразъм+ от 4 до 10 август, онлайн. Координатор на проекта е International Cultural Communication Vienna, Austria, а Община Долна Митрополия чрез Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси (ОЦИДЗИ) в село Байкал е партньор по този проект.

Участници са ученици на възраст 13 и 14 години от Австрия, Р Сърбия, Румъния, Украйна. От България се включват участниците от лагера през 2019 г. и нови 10 деца от училищата на територията на община Долна Митрополия, от Професионалната гимназия по химични технологии – Видин, НПМГ – София и СУ “Патриарх Евтимий” – Пловдив, и двамата ученици от СУ „Стоян Заимов“ – Плевен.

Всички участници ще проведат мисии в реално време и среда:

• “Единни в многообразието”, в която учениците ще представят културните, историческите и природни забележителности на България (родните места) чрез дигитални технологии – виртуално пътешествие чрез 360 градусово заснемане с помощта на техните смартфони;

• “Под звездите на Дунав” , е свързана с измерване на светлинното замърсяване по образователният проект “GLOBE AND NIGHT” чрез наблюдение и регистриране в реално време чрез мобилно приложение на съзвездията Херкулес и Лебед.

Дунавският лагер ще завърши със заключителна онлайн конференция, на която всички участващи държави ще представят своите резултати.

Прочетете също

Космическото общество на ВВВУ „Георги Бенковски“ откри четири нови астероида

Благодарение на ползотворните контакти между ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ и ВВВУ „Георги Бенковски“ , с активната методическа …

Един коментар

  1. Всяка подобна среща е само от полза за децата . Браво !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *